Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászosuborka-krémleves

Kovászosuborka-krémleves
Kovászosuborka-krémleves
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A leggyorsabb, leghűsítőbb nyári leves, ha itt a kánikula!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha gyengébb ízű a kovászos uborkánk, tehetünk bele egy gerezd fokhagymát is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát felkockázzuk.
  2. Turmixgéppel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hideg alaplevet, és még egyszer összeturmixoljuk.
  3. Hozzáadjuk az uborka levét és a joghurtot, jól összekeverjük. Ha hideg alapanyagokkal dolgoztunk, akkor nem is kell hűteni, ellenkező esetben 1-2 óra jót tesz neki a hűtőben.
  4. A tetejére tálaláskor tehetünk olívaolajat és kaprot, vagy egy kis sült szalonnát.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 412
elküldve: 5
receptkönyvben: 173
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
963 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kovászosuborka-leves

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

3masmama
3masmama Thu, 2017-08-31 13:43

Köszönöm ezt a receptet. Már többször elkészítettem. Ma is ez az ebéd, kicsi rizst főztem bele. Jó nyárvégi hűsítő.

56
kovászos uborka 4 közepes db
kovászos uborka lé 2 dl
zöldség alaplé 2 dl
joghurt 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint