Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászos uborka Zsuffa konyhájából

Kovászos uborka Zsuffa konyhájából
Kovászos uborka Zsuffa konyhájából
30 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem ez a legfinomabb kovászos uborka recept, semmi flanc, egyszerű, és mégis nagyszerű!!! Én nyáron folyamatosan csinálok, mert nagyon sokat képesek vagyunk megenni belőle a férjemmel.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát megmossuk, levágjuk a két végét, az oldalán 3 hosszanti bemetszést ejtünk
  2. Felforraljuk a vizet, beletesszük a sót, és hagyjuk kicsit kihűlni.
  3. Egy 5 literes edény aljába belefektetjük a zsemle felét, rá a megpucolt fokhagyma gerezdet és a csomag kapor felét.
  4. Belerétegezzük az üvegbe az uborkákat.
  5. A tetejükre ugyanúgy ráfektetjük a zsemle és a kapor másik felét, majd a fokhagymát.
  6. Ráöntjük a vizet, hogy teljesen ellepje.
  7. A víz maradékából hagyjunk meg egy bögrényivel, hogy utána tudjunk önteni esetleg.
  8. 3-5 nap alatt kész, ha napos helyre tesszük.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 929
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuffa

Mióta szakács: 2011.12.12.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

a legegyszerűbb kovászos uborka, kovi ubi, házi készítésű kovászos uborka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsuzska68
Zsuzska68 Fri, 2012-07-06 15:34

Igazolom, hogy ez a recept a tuti mert én is így készítem, csak a zsemle helyett kenyeret rakok bele. A "csücske" általában megmarad amit ebben az esetben felhasználok. Mi is nagyon szeretjük, különösen ebben a kánikulában jól lehűtve isteni finom!

83
uborka 1.8 kg
víz 2 l
6 dkg
zsemle 1 db
fokhagyma 2 gerezd
kapor 1 csokor