Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászos-uborkaleves hidegen egyszerűen

Kovászos-uborkaleves hidegen egyszerűen
Kovászos-uborkaleves hidegen egyszerűen
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamikor a '90-es évek közepén láttam a tv-ben a receptet, talán még a MiTuHázban, meg is jegyeztem fejben, azóta minden nyáron 2 hetente elkészítem. Nagyon jó hűsítő, mi nem is tálból szoktuk enni kanállal, hanem inkább pohárból szürcsöljük. Nyáron szívesen viszem a munkahelyemre is, üvegben is szállítható.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 6 db kovászos uborkát (lehetőleg házi készítésűt) lemérünk, majd meghámozunk, mellé súlyra ugyanannyi fürtös- vagy kígyóuborkát.
  2. Az uborkákat felkockázzuk, hozzáöntjük a fél liter uborkalevet és a fél liter húslevest (végső esetben ez készülhet leveskockából is), majd az egészet jó alaposan összeturmixoljuk.
  3. Már el is készült, behűtve tálaljuk!
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 744
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Rontó

Mióta szakács: 2014.07.27.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan lépegető, Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

hideg leves kovászos uborkávól

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

23
kovászos uborka 6 db
uborka 380 g
kovászos uborka lé 5 dl
marha alaplé 5 dl