Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászos vajbab

Kovászos vajbab
Kovászos vajbab
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kovászos uborkámat készítem ezzel a módszerrel, csak meggyfalevél nélkül. Télire is eláll. Igaz, a biztonság kedvéért én egy késhegynyi nátrium-benzoátot is tettem a lekötés előtt a tetejére.

hozzávalók / 4 adag

  • kb 1 kg vajbab
  • kapor
  • ánizsmag
  • meggyfalevél
  • 3 dkg só
  • 1 l víz

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajbab mindkét végét levágjuk, és 4-5 helyen megszúrjuk.
  2. Az üvegekbe kaprot, ánizsmagot teszünk (ízlés szerint), majd beletesszük a vajbabot és a meggyfalevelet.
  3. 1 liter vizet 3 dkg sóval felforralunk.
  4. A sós vizet a vajbabra borítjuk.
  5. 8-10 napig érleljük meleg helyen, de nem a tűző napon.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 821
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Arthemis

Mióta szakács: 2011.10.13.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vajbab télire, kovászolt zöldbab, kovászos zöldbab

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Arthemis77
Arthemis / Arthemis77 Sun, 2013-07-21 21:29

Szerintem a meggyfa levél egy kis plusz ízt ad az egésznek. Idős szomszéd néniktől hallottam kovászos vajbabról és gondoltam kipróbálom.A neten is olvastam és volt aki azt írta finomabb mint az uborka. Nekünk ízlett. :) Én kenyeret semelyik kovászoshoz nem teszek mert így el lehet tenni télire is. Sok sikert!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Sun, 2013-07-21 20:14

Kedves Arthemis, mitől működik majd a meggyfalevél? Nagyon érdekes, még sosem hallottam ilyesmiről, de mondjuk kovászos vajbabról sem :) Tetszik az ötlet, ki fogom próbálni kenyérrel, mert levelet nem tudom, honnan szerezzek... üdv, Zilka