Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászosuborka leves

Kovászosuborka leves
Kovászosuborka leves
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A balatonszemesi Kistücsök Étteremben ettünk tavaly először kovászos uborkából készült levest. Idén még mindig fent van az étlapon, ami nem csoda, hisz isteni finom, forró napokon elképzelni sem lehetne üdítőbb leveses fogást.
Találgatni sem kellett a hozzávalókat, az elkészítés módját: a múlt havi NLKonyhában Jahni László, az éttereme séfje, megosztotta a receptet az olvasókkal.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A finomra vágott hagymákat evőkanálnyi olívaolajon megdinszteljük.
  2. A kovászos uborkát és a levét, valamint az összes hozzávalót (beleértve a dinsztelt hagymát is) turmixba tesszük.
  3. Összemixeljük.
  4. A szalonnát felcsíkozzuk és zsírját kisütjük.
  5. Jól lehűtve, szalonnával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 28
össznézettség: 58 424
elküldve: 64
receptkönyvben: 688
elkészítve: 38/48
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

leves kovászos uborkából, kovászos uborka leves

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsiéhes
orsiéhes Wed, 2017-07-26 15:49

tavaly hallottam először erről a levesről, a recepted miatt jutott újra eszembe. :) könnyű elkésziteni, és nagyon finom.:)) nachossal fogom tálalni.:) köszi a receptet!

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Wed, 2015-04-29 11:08

Kedves Szerkesztők!
-Bocs., de nem tudom szó nélkül hagyni: -rendkívül "ÉLETSZERŰ" és fantasztikus ötlet, februári, és május elsejei!!! receptnek kiemelni a kovászos uborka levest???
-BIZONYÁRA, mindenkinek van kéznél ilyenkor kovászos uborkája?

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2014-08-09 15:08

Remek recept, de a többiek altal leirtak is nagyon! Köszi, imadjuk a kovaszost, mindig van a hazban, egesz idenyben. (Lsd. receptemet!)

Üdv: Marti

Hoborc
Hoborc Wed, 2013-06-26 15:03

Nagyon szeretem a kovászos uborka levest. Pontosan két hete találtam egy receptet egy másik oldalon, azóta folyamatosan készítem, mert nem bírunk betelni vele.
Ha nem baj, leírom ezt a másik verziót:
3 dl kovászos uborka lé
3 dl zöldségleves alaplé, vagy leveskockából kihűtött lé
3 dl joghurt, vagy tejföl
4-6 kovászos uborka összekockázva
1 gerezd fokhagyma Mindent beletenni a turmixgépbe és a hűtőbe. Az uborkákat szoktam először összeturmixolni, utána tejföl és a levek. Tetejére pirított kenyérkocka tálaláskor.

iverson3
Iverson3 / iverson3 Fri, 2011-06-24 13:17

Szia Petra!
Mit jelent, hogy a levével együtt??? Mert más recept leírja külön, hogy 8dl kovászos uborka lé kell hozzá. Te hogy érted ezt? Annyi amennyi el lep 25dkg ubit?
Köszönöm a válaszod előre is.

peterapo
peterapo Wed, 2009-07-29 10:12

Tarator - bolgár uborkaleves

Hozzávalók:

5-6 uborka (vagy 1-2 kígyóuborka)
5-6 gerezd fokhagyma
1-2 pohár joghurt
kis marék dió
1/2 csomó kapor

Elkészítés:
Az uborkát megmossuk és kisebb kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a joghurtot, majd belekeverjük a finomra vágott kaprot és a fokhagymát. Másnapig hűtőben tartjuk, hogy jól összeérjenek az ízek. Tálaláskor a tetejére durvára vágott diót szórunk.

465
kovászos uborka 25 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 csokor
kapor 0.5 csokor
tejföl 1.5 dl
olívaolaj 2 ek
cukor 2 csipet
füstölt szalonna 20 dkg