Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kövesztett paprikás sertésfej

Kövesztett paprikás sertésfej
Kövesztett paprikás sertésfej
200 perc / előkészület: 60 perc főzés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vásárlás közben véletlenül kiszúrtam magamnak egy malacka pofiját, és már láttam is magam előtt, milyen fenséges vacsoránk lesz belőle. :) Volt vele dolgom rendesen, mert eléggé "kezeletlen" állapotban sikerült megvenni, de hát a finom falatokért meg kell dolgozni. És előre tudtam, az eredmény majd kárpótolja a sok munkát.

Nem tévedtem!! :) Az a finom paprikás sertésfül... paprikával, tormával isteni finom!! :)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertésfejet alaposan megtisztítjuk és megmossuk.
  2. Lábasba tesszük, és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a megpucolt hagymákat, a babérlevelet, egész borsot, megsózzuk, és feltesszük főni.
  3. Forrástól számítva, alacsony lángon főzzük, amíg a hús megpuhul.
  4. Ha megfőtt, kivesszük a főzőléből, és lecsepegtetjük.
  5. A megfőtt hagymákat egy villával összepürésítjük, hozzáadjuk a pirospaprikát, ízlés szerint sót, és alaposan összekeverjük.
  6. A lecsepegtetett húst még melegen megkenjük a paprikás kencével.
  7. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, és hidegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 093
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dina79

Mióta szakács: 2013.01.26.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

286
sertésfej 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 5 gerezd
babérlevél 2 db
fekete bors 5 szem
3 kávéskanál
fűszerpaprika 2 ek