Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kövön sült rozskenyér

Kövön sült rozskenyér
Kövön sült rozskenyér
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában jobban fogy nálunk a rozskenyér.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kézmeleg vízben az élesztőt megkelesztjük.
  2. Dagasztógép táljába készítjük az öregtésztát, sót, liszteket, folyékony hozzávalókat, majd 8-10 percig dagasztjuk, míg ruganyos tészta válik belőle. Letakarva egy órát kelesztjük.
  3. Ha duplájára kelt, újra átgyúrjuk, cipót formálunk belőle, kukoricadarával meghintett lapra tesszük, ahol újabb fél órát kelesztjük.
  4. A sütőben a követ előmelegítjük 250 fokon. Ha forró, belecsúsztatjuk a kenyértésztát, és azonnal lecsökkentjük 200 fokra a hőmérsékletet. A kenyeret lespricceljük vízzel.
  5. 20 perc alatt megsütjük a kenyeret. Amikor kong alul-felül, akkor a sütőt kikapcsoljuk, és további 10 percig bent hagyjuk a kenyeret, mert a kőből kiáramló hő teljesen átsüti a kenyeret.
  6. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 36x36 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 334
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rozskenyér, rozskenyér kövön sütve, rozskenyér másképpen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

269
öregtészta 20 dkg
rozsliszt 15 dkg
rozsliszt 15 dkg
kenyérliszt BL80 15 dkg
író 1.5 dl
víz 1.5 dl
friss élesztő 1.5 dkg
1.5 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
melasz 2 kk