Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kozák sapka Nikitől

Kozák sapka Nikitől
Kozák sapka Nikitől
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég macerás süti, csak erős idegzetűeknek ajánlom. Először én kidobtam a fele sütit kiszaggatva, mert nem volt idegzetem megkenni, de azzal együtt megéri a fáradtságot, nálunk nagyon hamar elszokott fogyni! A "kinézetért" elnézést kérek de az utolsó kettőt fényképeztem le, javítani fogom a képet (a sajtos pogi képeivel együtt!).

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a sárgájával habosra keverjük, a sütőporos lisztet apránként hozzáadjuk, belekeverjük a kakaót és a vizet, végül a kemény habbá vert fehérjét.
  2. Megsütjük, a sütőben hagyjuk kihűlni, mert összeesik . Közben elkészítjük a krémet.
  3. Sűrűre főzzük a pudingot, a lisztet, a vaníliás cukrot a tejben. A margarint a porcukorral habosra keverjük kb. 8-10 perc alatt, hozzákeverjük a kihűlt krémet.
  4. Ha a süti kihűlt, pogácsákat szaggatunk belőle nekem mindig nagyon magas szokott lenni így félbe vágom, minnél szorosabban szaggassuk egymáshoz a pogácsákat.
  5. A krémet kettévesszük, kb. 1/3-ad és 2/3-ad arányban. A kevesebbe megy a "leeső" süti, ez megy a ketté vágott süti közepébe (én nem teszem bele mindet, de így mégsem lesz annyi kidobni való.). A többi krémmel kenjük az oldalát kb. fél centi vastagon bekenjük, majd kókuszba forgatjuk, és a végén kiskanállal csokit öntünk a tetejére.
  6. A pogácsaszagatótól függ, de kb. 30 szokott nekem kijönni. 1 darab az 1 falat nálunk.
  • sütési hőfok: 140°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 513
elküldve: 4
receptkönyvben: 231
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki.

Mióta szakács: 2011.05.04.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kozár sapka, csokis-pudingos kocka kókuszba forgatva

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sütipofa
sütipofa Fri, 2011-11-04 15:47

Én dupla adagot csináltam, mert nekem a fent írt mennyiségű krém iszonyat sok lett, ami persze nem baj. Legközelebb rutinból már kettő 8 tojásos piskótát sütök és akkor nem kell utólag kapkodnom. Egyébként azt leszámítva,h már kb.10 óra óta a konyhában vagyok, kisebb nagyobb szünetekkel(most 14:10 perc van)legközelebb is megsütöm ezt a finomságot, talán karácsonyi sütinek is megállja a helyét!
Szép napot minden kedves konyhatündérnek!
Viki

niki371
Niki. / niki371 Sat, 2011-11-05 10:27

Szia!

Örülök, hogy elkészítetted! Egészségetekre! Mi is múlthéten sütöttük mert Fiam nagyon rákapott (erre is meg a sajtos pogira is)... Karácsonykor sütöm újra két adagban én is! Nekem a krém néha pedig nem is elég 1 adag sütihez (ha elfogy a krém akkor a kiszaggatott sütit párom szokta üresen megenni)... Nem vagyunk egyformák... Mi több krémmel esszük ezek szerint!

niki371
Niki. / niki371 Wed, 2011-06-08 07:28

Mi is szeretjük csak lezsibbaszt mire kész vagyok vele:D
Szteri!

Nincs mit, én örülök hogy ennyien megnéztétek!

szteri
szteri / szteri Tue, 2011-06-07 19:03

Szia Niki!
Nalunk is "Kozak sapka" neven fut a süti.......es nagyon szeretjük, köszi a receptet! Eszter

babyka59
babyka59 / babyka59 Tue, 2011-06-07 18:31

Kedvencem!Kozák sapka néven ismerem.Mindig kerekre vágom,könnyebb hengergetni a kókusz reszelékbe,pontosan igy csinálom.

niki371
Niki. / niki371 Tue, 2011-06-07 16:20

Bildóka! Köszönöm, van hozzá kitartásom, 1 évben max kétszer sütöm meg mert falatnyira szaggatom mert az úgy az igazi, idén már meg volt a kettő... :D Köszi neked is a javaslatot

niki371
Niki. / niki371 Tue, 2011-06-07 16:19

Sziasztok!

Ennek a sütinek az igazi neve a kozák sapka, nem tudom miért javította ki a nosalty... Ezt exem nagymamájától tanultam annak meg a férje kozák volt (csak tudja azért hívták így mert a kozákoknak volt ilyen a sapkája). Próbáltam úgy is hogy megkenem-visszateszem a lapot de úgy a fele krémet kinyomtam ( a krém nem olyan "szilárd" és mi jó vastagon szeretjük benne nekem ezért ilyen körülményes...)

bildóka
bildóka Tue, 2011-06-07 14:58

Szia, nekem is megvan ugyanez a recept, én a megsült piskótát ketté vágom, megkenem krémmel,nem szaggatom hanem felszeletelem kocka alakra, így nem dobom el a szaggatáskor leeső részeket, és egyszerűbb is. nagyon finom süti, gratula a türelmedhez.

kivi27
kivi27 / kivi27 Tue, 2011-06-07 14:43

Szia én ezt a sütit hólabdának hivom imádjuk.Ha elfogadsz egy jó tanácsot,próbáld meg úgy,hogy a megsült piskótát még egészben ketté vágod,megkened a krémmel,visszateszed rá a tetejét,aztán szaggatod ki,sok idöt megspórolhatsz vele.Ja,a tetejére még szokok egész diót tenni vagy smarties cukorkát diszitésképpen.

1743
tojás 8 db
cukor 40 dkg
víz 8 evőkanál
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaníliás pudingpor 1 csomag
finomliszt 3 csapott ek
tej 4 dl
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
kókuszreszelék 50 g
étcsokoládé 5 dkg