Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kozák sapka Lezsiktől

Kozák sapka Lezsiktől
Kozák sapka Lezsiktől
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben sokat készítettem, de most egy kérésnek eleget téve került elő újra. Lehet nem kell messzire tenni a receptet, mert azóta is naponta kéri, aki fogyasztott belőle.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére és az oldalára

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Robotgéppel a 6 tojást, és a 6 ek cukrot 12 percig nagy fokozaton habosra keverjük. Majd fakanállal hozzákeverjük a kakaóval elkevert lisztet.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, és tűpróbáig sütjük.
  3. Közben a tejet csomómentesre keverjük a liszttel, és a vaníliarúd kikapargatott belsejével sűrűre főzzük.
  4. Míg a krémünk hűl, a margarint a porcukorral habosra kavarjuk. Ha a főtt krémünk kihűlt, akkor a porcukros margarinnal habosra keverjük.
  5. A megsült piskótánkat kedvünk szerint kerekre szaggatjuk, vagy ha spórolósra fogjuk, kockázzuk. Kettesével megtöltjük a krémmel őket. A külsejüket is megkenjük a krémmel, és rögtön kókuszreszelékbe forgatjuk.
  6. Ha van időnk, fél órára hűtőbe tehetjük pihenni, de ez el is maradhat.
  7. A csokit apróra vágjuk, gőz felett el kezdjük olvasztani. Arra vigyázva, hogy a tál, amiben olvad a csoki, ne érjen a vízbe. Ha a csokink fele elolvadt, akkor 1-2 ek olajjal elkeverjük. Ha az egész felolvadt, akkor egy kiskanál segítségével a megtöltött sütik tetejére csurgatjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 17 059
elküldve: 9
receptkönyvben: 226
elkészítve: 16/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Lezsik

Mióta szakács: 2009.09.21.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hólabda, kókuszos csokis süti, kókuszos süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

molnarmagdi55
molnarmagdi55 Sat, 2018-10-13 13:07

Nagyon rég keresem már ezt a fajta receptet és megtaláltam meg is sütöttem nagyon finom lett, ezután is csak ezt fogom sütni a család örömére.Köszönöm, ezt a receptet.

Marianna1973
Marianna1973 / Marianna1973 Mon, 2013-09-30 21:41

Nagyon finom lett és még gyönyörű is. A krém maradékát és a piskóta leeső részét összekevertem, majd rácsorgattam a csoki maradékát is egy tálban. Felhasználtam az alapanyagokat 100%-ban!
Köszi a receptet!

cafika
Cafika / cafika Tue, 2013-09-17 13:32

Szia Lezsik!!
ma én is elkészitettem a recepted alapjàn gluténmentesen a kozák sapkát, nagyon jó lett!!! A liszt helyett 2 kanál finom hajdinalisztet, 2 kanál finom rizslisztet és 1 kanál rizskeményítöt tettem. A krémbe 3 evökanál rizskeményítöt tettem ,ez nem volt elegendö, így még adtam hozzá finom rizslisztett, ezzel szépen besürüsödött. Köszi a receptet!!!

további szép napot, üdv. Évi

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Sun, 2013-03-24 12:13

A többféle Kozák sapka variáció közül erre esett a választásom, több okból is: egy jó piskótához felesleges a sütőpor, az igazi Kozák sapka krém liszttel és nem pudinggal készül, a tetejére csoki kerül és nem tortabevonó. (Valahol nekem is megvan, megvolt a recept, már sütöttem is, úgy érzem ez áll ahhoz a legközelebb), köszi :)
Üdv: Scarlett

1227
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tej 5 dl
finomliszt 3 evőkanál
vanília 1 db
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
csokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
kókuszreszelék 5 dkg