Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kreatív napraforgó - Napraforgó kalács 2.

Kreatív napraforgó - Napraforgó kalács 2.
Kreatív napraforgó - Napraforgó kalács 2.
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Senki nem vállalta, hogy megkezdi. Megsütöttem és összeszeltem. Bizony, sajnáltam!


hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Fantázia szerint mindenféle alakzatot meg lehet csinálni ebből a kalácstésztából.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk.
  2. Ha kész, a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és közepesen kemény tésztát készítünk.
  3.  Legalább 20-30 percig kelesztjük, ha megkelt, akkor  formázzuk.
  4. Tojással megkenjük és még 20 percig kelesztjük.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 924
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Atkáriné Terike

Mióta szakács: 2010.02.03.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kreatív kalács, napraforgó kalács, formázott kalács

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Sat, 2010-09-18 18:51

Kedves Terike!Már nagyon ideje van egy kis kalács sütésnek ebben a szottyos időben.Legalább a sütő melegítsen!:)))Már lestem,hogy mikor rukkolsz elő valami gyönyörűséggel.Ez megint csodaszép,gratulálok!Üdv.:Éva

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 Sat, 2010-09-18 19:19

Szia! Köszi a dícséretet! Valóban kicsit jó a meleg a mostani időben.
Biztos TE is sütöttél valami finomat! Megyek és megnézem.
Üdv: Terike

Szeva50
Szeva / Szeva50 Sat, 2010-09-18 10:16

Terike, én is nagyon várom már azt az időt, amikor csak azt csinálhatom újra amihez kedvem van. Irigylem azt a kemencét, amit a blog-on láttam. Tartok tőle, hogy az erkélyemen nem férne el.

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 Sat, 2010-09-18 19:13

Szeva50! Nagyon jó ,hogy a kedvteléseimnek is tudok élni. Végre amihez kedvem van,azt csinálom.
Kívánom,hogy Neked is jó legyen ,mint nekem!
Üdv: Terike
Ja ! A kemence nem az enyém. Makón voltam kenyérsütő versenyen (és első lettem) ott fotóztam le.
Meg van ígérve nekem is a kemence.

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sat, 2010-09-18 09:45

Megnéztem a kalácsaidat, tényleg nagyon kreatív vagy, és csodaszépek! Nem csoda, hogy némelyiket nehéz megkezdeni! Az embernek jó kedve lesz, ha csak ránéz erre a napraforgóra! :-))
Üdvözöl: Éva

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 Sat, 2010-09-18 19:05

Köszönöm szépen! Remélem valami ötletet találtál és hozzáfogsz a kalácssütéshez!
Köszönöm,hogy megnézted a blogomat!
Üdv: Terike

510
finomliszt 75 dkg
porcukor 9 dkg
vaj 7.5 dkg
élesztő 3 dkg
7 g
tojássárgája 3 db
tej 3 dl
tojás 1 db