Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krelona

Krelona
Krelona
530 perc / előkészület: 510 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy albán, roppant gyors kaja, alapvalója mindig van a házban. Ízben hasonlít a magyar sztrapacskára. A gyerekeim sok tejföllel szeretik (2 doboz), férjem (az állandó diéta miatt) kevéssel eszi (1 doboz), de feta sajtot eszeget hozzá.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mi nyáron salátával, feta sajttal, télen savanyított paprikával esszük, főfogásként. Télen babfőzelék vagy pörkölt, egyéb szaftos húsok mellé köretnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A tepsibe kb 3 ek olajat teszünk, és a sütőbe toljuk (nekem egy alumínium tepsim van, kerek, de lehet egy 30 cm átmérőjű teflonban is sütni).
  3. A lisztet egy nagy edénybe öntjük, bele a sót ízlés szerint, a szódabikarbónát, majd folyamatos keverés mellett a tejet beledolgozzuk, végül a tojást. Ha az olaj "szaga" érződik, akkor kivesszük a tepsit, és beleöntjük a masszát (kb nokedli sűrűségű.) Az olajnak sisteregnie kell.
  4. Betesszük a sütőbe, és megsütjük. Ha megsült, kivesszük, és a tetejét villával vagy kés fokával kis darabokra szaggatjuk. Nem baj, ha összeragad, az olaj később elintézi. A lényeg, hogy az alján egy kéregnek kell lennie, amit nem tudunk felszaggatni.
  5. 1 dl olajat megforrósítunk, majd a tésztára kanalazzuk, az olajnak megint csak sisteregnie kell! Az egészet jól összevegyítjük, hogy az olaj mindenhova jusson, így még jobban aprítjuk a tésztát.
  6. A serpenyőben, ahol az olajat forrósítottuk, megmelegítjük a tejfölt, majd azt is a tésztára kanalazzuk.
  7. Összevegyítjük és fogyasztjuk.:-)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 244
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

davido

Mióta szakács: 2013.03.16.
3 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krelana, sztrapacska

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

morotva
morotva Wed, 2014-04-23 17:28

Kedves Davido!
Ma elkészítettem ezt a receptet. Régóta izgatta a fantáziámat, hogy milyen lehet. Annyit változtattam a recepten, hogy sült szalonna zsírjával locsoltam meg a végén. Az egész családnak nagyon izlett, biztosan sokszor fogom még készíteni. Köszönöm a receptet!

881
finomliszt 100 dkg
tej 1 l
szódabikarbóna 1 kk
tojás 1 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1.3 dl
tejföl 1 ek