Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémek tortája

Krémek tortája
Krémek tortája
52 perc / előkészület: 30 perc sütés: 22 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját "fejlesztésű" torta, Valentin napi születésnapra készült. Nagy sikere lett.
A tésztája kellemes, omlós, a krémek pedig nagyon finoman harmonizálnak egymással. Szépen szeletelhető, mutatós édesség. Kiváló ünnepi alkalmakra, meglepetésnek, ajándéknak is. Ez egy ún. pizzatorta: kerek, lapos tésztája van, amire a töltelékek egymás után vannak rétegezve.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémsajtos réteghez

A pudingos réteghez

A tejszínhabos réteghez

A díszítéshez

ajánlat

Változatosan díszíthető és a krémek ízesítésének is csak a képzelet szab határt. Lehet gyümölcsökkel ízesíteni, esetleg ételszínezékkel színesíteni.
További képek és részletesebb leírás itt találhatók.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához keverjük össze a porcukrot és a lisztet, majd morzsoljuk el benne a hideg vajat. Adjuk hozzá a kissé felvert tojást is, majd nagyjából állítsuk össze a tésztát. Tegyük folpackba, nyomkodjuk laposra, s hagyjuk 20 percig a hűtőben megdermedni.
  2. Egy pizzasütő formát vékonyan vajazzunk ki.
  3. Nyújtsuk vékonyra a tésztát, majd terítsük a sütőformába úgy, hogy kis peremet is hagyjunk neki. (Pizzasütő híján piteformát is használhatunk, ebben az esetben a peremet csak fele magasságig borítsa tészta.)
  4. Szurkáljuk meg villával az egészet, majd előmelegített sütőben süssük 20 percig.
  5. Ezután vegyük vissza a hőfokot 160 fokra. Kenjük meg a tésztát tojással, így lezárjuk a tészta pórusait, s a krém nem fogja majd eláztatni. Még két percre dugjuk vissza a sütőbe, majd hűtsük ki teljesen.
  6. A krémsajtos réteghez keverjük habosra a hozzávalókat, majd tegyük a hűtőbe.
  7. A leírás alapján készítsük el az Aranka krémport, majd ezt is tegyük a hűtőbe, hogy kicsit lehűljön.
  8. A tésztánkat kenjük meg a krémsajttal, majd jöhet rá a pudingos réteg. Az egészet tegyük hűtőbe, és egy éjszakán (vagy 6-8 órán) át hagyjuk dermedni.
  9. A tejszínt verjük habbá, közben apránként keverjük bele a cukrokat, majd a habfixálót is. Púpozzuk a tejszínhabot a sütemény tetejére.
  10. Ízlés szerint díszítsük a tortát.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 49 538
elküldve: 3
receptkönyvben: 448
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Ms. Poppy

Mióta szakács: 2009.12.08.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

háromkrémes torta, krémsajtos-pudingos torta, torta háromféle krémmel

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2011-01-25 09:14

Kedves Ms. Poppy!
Tiéd lett 2011. január 24. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Kat
Kat Mon, 2011-01-24 14:21

Tudod mi jutott még eszembe? Hogy a natúr vajkrémbe, ha egy kis citromhéjat reszelünk, meg egy pici citromlevet csöpögtetünk, akkor kicsit megtörhetjük az édességét, ami persze egyébként szintén nagyon finom. V. netán ugyanígy naranccsal? Szerinted? Én azt hiszem kipróbálom majd az eredeti verzió után.

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Tue, 2011-02-01 09:57

Hmm, jól hangzik. Egyébként szerintem tényleg jó az a kis savanykás háttéríz, főleg egy édesebb sütinél. Citrommal igazán üdítő lesz, de a narancs is abszolút passzol a csokis krémhez. Próba! Én meg várom a tapasztalatokat!:P

Kat
Kat Mon, 2011-01-24 11:57

Sziasztok! Szerintem a natúr krémsajt helyettesíthető, natúr vajkrémmel is. Én csináltam már belőle palacsintába citromos krémet, és nagyon finom lett. Ebből gondolom, hogy itt is megállná a helyét. Ki is fogom hamarosan próbálni! Köszi a receptet Ms. Poppy és további szép napot Neked!

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Mon, 2011-01-24 14:09

Szia Kat!

Őszintén szólva én még nem próbálkoztam a natúr vajkrém ilyesfajta felhasználásával, de jó ötletet adtál, ki fogom próbálni. Írd majd meg, ennél a tortánál bevált- e! Ha igen, olcsóbb alternatívája lehet a krémsajtnak.

erzsike74
erzsike74 Thu, 2010-05-27 08:08

szia ne haragudj de még sajtkrémből nem készíettem krémet bár mien kínnyomos natúr sajt jó?

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Thu, 2010-05-27 08:16

Kedves Erzsike!
A kinyomós natúr sajtkrémek nem jók sütibe, mert azoknak egyrészt sós az íze, másrészt túl lágy az állaguk. Ebbe a sütibe krémsajt kell, ami dobozos kiszerelésben kapható, pl. ilyen a Philadelphia krémsajt vagy amit én is használtam, az Aldiban kapható Milfina Soft Cheese, persze más márkát is választhatsz. Ma már sok recept van, aminek segítségével otthon is el tudod készíteni a krémsajtot, érdemes szétnézni a neten.

525
finomliszt 200 g
vaj 100 g
porcukor 1 ek
tojás 1 db
krémsajt 200 g
vaj 60 g
porcukor 120 g
vaníliás cukor 1 teáskanál
tej 3 dl
csokoládés pudingpor 1 csomag
habtejszín 200 ml
porcukor 2 ek
vaníliás cukor 1 teáskanál
habfixáló 1 csomag
csokoládé 4 dkg