Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes

Krémes
Krémes
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Láttam itt egy nagyon jó receptet, melyet még jobbá tettem:)...

hozzávalók / 9 adag

ajánlat

A víz ne nagy lángon lobogjon, mert oda fog ragadni az edény falához a tojás, és darabos lesz a  krém. Fontos, hogy nagyon masszív, kemény habot készítsünk a fehérjéből, mert ha nem, akkor tömör és rossz állagú lesz a krémesünk.
Ha nem éri kellő hőbehatás a fehérjehabot, akkor nyers marad, és mint minden hab elolvad, és eláztatja a krémest. Ezért is célszerű a még forró tojásos pudingos krémbe belekeverni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mirelit leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, két egyenlő részre vágjuk, és világosra sütjük a csomagoláson lévő útmutató szerint.
  2. Felteszünk a tűzre egy lábost  pár ujjnyi vízzel. Amíg felforr, két keverőtálba szétválasztjuk a tojásokat.
  3. Vízgőz felett habot verünk a tojásfehérjékből, majd hozzákeverjük a porcukrot is, mikor már majdnem kemény a hab. Hűtőbe tesszük.
  4. A sárgáját elkeverjük 8 dkg kristálycukorral és a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet készítünk belőle. Ha kész, félretesszük.
  5. 1 liter vízből, 4 csomag pudingporból és a maradék 8 dkg kristálycukorból pudingot készítünk. Mikor már majdnem kész elkezdjük beleforgatnia fehérjét. Ha beleforgattuk az összeset akkor 1 percig főzzük még majd levesszük a tűzről és belekeverjük a sárgája krémet is.
  6. A mirelit tészta egyik lapjára ráöntjük a krémet, majd lefedjük a másik lappal.
  7. Hagyjuk langyosra hűlni, majd felvágjuk, és hűtőbe tesszük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: tetszőleges cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 883
elküldve: 10
receptkönyvben: 491
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Erdélyi Ferenc

Mióta szakács: 2011.01.09.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

az igazi krémes, pudingos krémes, leveles tésztás krémes

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-02-15 12:20

Igazából arra lennék kíváncsi, hogy mekkora felületen oszlatod szét a krémet, hogy ilyen szép magas legyen a végeredmény?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-02-15 09:27

Kedves Ferenc! Istenien néz ki a krémesed! Mekkorára nyújtod a lapokat hozzá kb.? Köszi a választ: Rita

Erdélyi Ferenc
Erdélyi Ferenc / Erdélyi Ferenc Tue, 2011-02-15 10:20

 Én nem leveles tésztából csináltam, hanem volt itt egy recept és aszerint, de az nekem kicsit tömör volt.
Nem tudom, nem szeretnék hülyeséget mondani de szerintem 3 mm vékonyra kell a levelestésztát kinyútani...nem?:D
Valaki aki olvassa ezt a bejegyzést és ért is hozzá, az megerősíthetne!:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-02-15 09:00

A fehérjét meddig kell a hütúben tartani mielőtt a pudingba keverjük?

463
tojás 9 db
víz 1 l
tej 4.5 dl
pudingpor 4 csomag
porcukor 25 dkg
cukor 16 dkg
leveles tészta 1 csomag