Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes almatorta

Krémes almatorta
Krémes almatorta
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Krémmel és anélkül is kedvenc sütemény a családban. Ha krém nélkül készítjük, tálaláskor meglocsolhatjuk bodza sziruppal. A sütőport a biztonság kedvéért teszem, mert az almából távozó gőz miatt szalonnás lehet a tészta. Sütőporral mindig tökéletes lesz.
 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a pudingot, hogy legyen ideje kihűlni, a vajat habosra kavarjuk a porcukorral, hűtőbe tesszük, ha kihűlt a puding, elkavarjuk a vajas krémmel.
  2. A 2 ek cukorból karamellt készítünk, a tortaforma aljába csurgatjuk, amit vastagon kikentünk vajjal. Körkörösen rárakjuk a hámozott, negyedekre vágott almát, domború felükkel lefele. Lefedjük sütőpapírral és betesszük a sütőbe (mérsékelt lángon), amíg a piskótát elkészítjük.
  3. A 4 tojásfehérjéből a 100 g cukorral kemény habot verünk, majd egyenként hozzáadjuk a 4 tojássárgáját és a 2 ek olajat, majd óvatosan a sütőporos lisztet. Rátöltjük az almára és megsütjük.
  4. Miután a tészta kihűlt, kikapcsoljuk a tortaformát, vízszintesen középen elvágjuk, a felső részét egy tányérra helyezzük, megkenjük a krémmel, majd óvatosan ráborítjuk az almás részt és levesszük a forma alját. Ajánlatos 1-2 órát hűtőben tartani.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 384
elküldve: 3
receptkönyvben: 252
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pudingos almatorta, almás torta pudingos krémmel

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Barbus19871130
Barbus19871130 Sun, 2013-10-20 18:49

Kész lett!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Elfogyott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Imádták, kevés lett:) Mióta a Te receptjeidet használom Piroska én vagyok itthon az ász a konyhában!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Köszönöm Neked!!!!!!!!! :)

Puszi
Barbus

Barbus19871130
Barbus19871130 Fri, 2013-10-18 22:21

Tegnap voltak az ikerbabáim két évesek :) Vasárnap tartjuk a szülinapjukat és ilyen tortát csinálok nekik!!! Remélem nekem is sikerülni fog :)
Imádom a receptjeidet Piroska:)
Egy kérdés csak: hány fokon célszerű sütni a piskótát és meddig?

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-10-19 07:41

Boldog szülinapot kívánok a babáknak! A piskótát általában 180 fokon sütöm ( előmelegített sütőben)15-20 percig, a tepsi méretétől függően, de 10-15 perc után mérsékelem a lángot, amikor már szépen felnőtt a tészta. Ezt 25 percig sütöttem, mert a tortaformában vastagabb a tésztaréteg ezért több idő kell. Érdemes szilikonos sütőpapírral bélelni a formát, így szép lesz az almaréteg amikor kiborítjuk. Díszítheted tejszínhabbal a tetejét, így szülinaposabb lesz. Hogy biztos legyél, hogy megsült-e a sütés vége felé, fogvájóval beleszúrsz a tészta közepébe, ha ragacsos, még kell sütni, ha szárazon húzod ki a fogvájót, akkor már kész a sütemény. Remélem tudtam segíteni.Sok sikert!!!

Barbus19871130
Barbus19871130 Sat, 2013-10-19 12:47

Köszönöm a babák nevében is :) köszi a gyors választ :) írok h hogy sikerült!!

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2011-11-25 10:54

Hű Piroska, ebből most meg tudnék enni egy szeletet, nagyon étvágygerjesztő!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2011-11-24 16:06

Tejszín ízű pudingot szoktam használni. Nem próbáltam főzés nélkülivel. Fontos, hogy jó legyen a krém állaga.

Janeway
Janeway Thu, 2011-11-24 15:24

nagyon gusztusos! ha alma helyett körtéből készíteném? :-)

540
tojás 4 db
cukor 100 g
cukor 2 ek
finomliszt 60 g
napraforgó olaj 2 ek
sütőpor 0.5 csomag
alma 1 kg
pudingpor 1 csomag
tej 400 ml
cukor 4 ek
vaj 10 dkg
porcukor 10 dkg