Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes batyu Évi nénitől

Krémes batyu Évi nénitől
Krémes batyu Évi nénitől
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyira szerette a családom az oreo keksz krémjét, hogy valami hasonlót kellett gyártanom, amit a gyerek biztonsággal szállíthat az iskolába. Ez is nagyon gyorsan elfogyott.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, a mézet elkeverjük benne, belemorzsoljuk az élesztőt, és habosra felfuttatjuk.
  2. Ehhez hozzáadjuk az olvasztott, langyos vajat, a tojássárgáját, sót, cukrot és a lisztet. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle, melyet 1 óra alatt duplájára kelesztünk.
  3. A krémhez a tejszínt, a keményítőt, a cukrot a mascarponéval és a vaníliával habosra keverjük.
  4. A tésztát hat részre osztjuk. Ezeket a részeket kinyújtjuk kb. 30x10 cm-es vékony téglalappá, amit 3 db 10x10 cm-es kockára felvágunk. Az első lapot megkenjük vékonyan a krémmel, majd ráhelyezzük a következő lapot, azt is megkrémezzük, és ezt lefedjük a harmadikkal. Minden négyzet közepét félig bemetsszük a lap közepe felé. A vágások széleit becsippentjük, és a közepére húzva a tésztához ragasztjuk.
  5. 20-25 percig letakarva kelesztjük, megkenjük felvert tojással.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 372
elküldve: 0
receptkönyvben: 111
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponés batyu, kelt pillangó, mascarponekrémmel töltött kelt tészta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Habzsidőzsi
Habzsidőzsi Wed, 2013-05-22 12:23

Kedves Évi néni !

Nagyon csodásnak ígérkezik ez a recepted is,csak légyszíves a hajtogatást ha részletesebben leírnád. Köszönettel

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-05-22 20:16

Szenzációs nevű Habzsiőzsi!
Idézem magam:Nem a sarkától vágtam, hanem a közepén és csak behúztam a tésztát. Igazándiból szélkereket szerettem volna csinálni, de nem jött össze.
Igazán én sem tudtam hogy csináljam, csak a közepén belevágtam és a közepére húztam. Biztosan ügyesebb leszel válam. Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-05-20 09:46

Kedves Évi néni!

Nagyon guszta,látványos ,piha-puha-foszlós, na és a krémességesség, ami abba belekerül, fantasztikus!... nyami :)
Szép Pünkösd Hétfőt kívánok!
Éva-Anyóca

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-05-19 22:47

Vasska, ez nagyon kis "pofás" :) nagyon tetszik a recept is, de főleg a különleges forma!!!! Ügyes vagy! Kellemes hetet, T:)

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-05-20 01:13

Egy kérdés, hogy tisztán látom-e?: a bemetszés a tészta-kocka sarkától van ugye? Félig vágod a közepe felé?

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-05-20 07:41

Nem a sarkától vágtam, hanem a közepén és csak behúztam a tésztát. Igazándiból szélkereket szerettem volna csinálni, de nem jött össze. Vágtam, hajtogattam néhányat, aztán inkább ezt követtem el. Üdv: Vass

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-05-20 10:28

Jol sikerült, olyan margaréta alakja van! Köszi a gyors választ; kellemes hetet, T:)

475
tej 2.5 dl
méz 1 teáskanál
friss élesztő 2 dkg
tojássárgája 1 db
barna cukor 1 ek
1 csipet
vaj 5 dkg
tönkölybúza liszt 40 dkg
habtejszín 50 ml
mascarpone 10 dkg
gyümölcscukor 8 dkg
vanília 0.5 db
étkezési keményítő 0.25 evőkanál