Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes burgonyakrémleves

Krémes burgonyakrémleves
Krémes burgonyakrémleves
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krumpli talán a leghétköznapibb alapanyagunk, kis turbózással azonban szuper ételeket varázsolhatunk belőle. Így van ez ezzel a krémlevessel is: elég néhány, szinte minden hűtőben megtalálható zöldség (helló, maradék répák és utolsó zellerszárak!), és máris minden adott egy szuperkrémes, mennyei krémleveshez. A legjobb gyógyír rossz időre és melankóliára, amivel gyorsabban elröppennek a hűvösebb hónapok!

hozzávalók / 6 adag

burgonyakrémleves

tálalás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb lábasban olívaolajat hevítünk, amin aztán üvegesre pároljuk az aprított póréhagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a karikázott zellert, sárgarépát és pasztinákot, és picit lepirítjuk.
  2. Jöhet rá a só, a bors és némi chilipehely, végül a finomliszt. 1-2 percet pirítjuk így is, majd felöntjük tetszőleges növényi tejjel (kókusszal nagyon finom, a semlegesebb ízt kedvelőknek pedig rizstejjel ajánljuk!), és jó alaposan elkeverjük, hogy a liszt teljesen feloldódjon a tejben.
  3. Jöhet rá a kockázott burgonya, fűszerezzük némi frissen reszelt szerecsendióval, és szórjunk bele két babérlevelet. Öntsük fel 1-1,5 liter zöldségalaplével, keverjük jól meg, majd lefedve főzzük 25-30 perc alatt puhára a zöldségeket.
  4. Amikor már minden csodálatosan puha, szedjük ki a babérleveleket, majd turmixoljuk krémesre a levesünket - ehhez egy merülőfejes botmixer is tökéletes eszköz, de persze turmixgépbe is átönthetjük, úgy igazán selymes lesz a végeredmény.
  5. Tálaláskor szórjuk meg pirított csicseriborsóval, löttyintsünk rá egy kevés chilimagolajat, és hintsük meg bőségesen frissen aprított korianderrel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 78
össznézettség: 12 943
elküldve: 0
receptkönyvben: 181
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty vegán

Mióta szakács: 2020.01.13.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

krumplikrémleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

245
olívaolaj 2 ek
póréhagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
halványító zeller 2 közepes szár
sárgarépa 2 db
pasztinák 1 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
finomliszt 2 ek
növényi tej 2 dl
burgonya 80 dkg
szerecsendió 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
zöldség alaplé 1 l
csicseriborsó 10 dkg
chiliolaj 1 teáskanál
koriander 1 csokor