Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes citromos-fokhagymás csirkecomb

Krémes citromos-fokhagymás csirkecomb
Krémes citromos-fokhagymás csirkecomb
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű, finom és olcsó húsétel. Tálaljuk rizzsel vagy tésztával.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, csuklóban elvágjuk, szárazra itatjuk. A kétféle hagymát meghámozzuk. A vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát apróra vágunk, a maradék fokhagymát a késlapjával szétnyomkodjuk, majd durvára vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst körbe aranybarnára sütjük, kivesszük.
  3. A visszamaradt pecsenyezsírban a hagymát üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet, további 1-2 percig dinszteljük. Megszórjuk a fűszerpaprikával.
  4. Felöntjük a levessel, tejszínnel és a citromlével. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük.
  5. A combokat visszahelyezzük a serpenyőbe, és kb. 45 perc alatt puhára pároljuk. Ha szükséges sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 829
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos csirkecomb, fokhagymás citromos csirkecomb, fűszeres csirkecomb

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gamica
gamica Sun, 2016-04-17 13:44

Elkészítettem, tényleg nagyon finom! Omlós, ízletes combok kellemes mártással.

483
csirkecomb 2 db
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 0.5 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
fűszerpaprika 1 tk
kakukkfű 1 tk
szárnyas alaplé 125 ml
habtejszín 100 ml
citromlé 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint