Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes Coook konyhájából

Krémes Coook konyhájából
Krémes Coook konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez krémes egy mille feuille és a krémes keveréke. A tészta lehet levegősebb, "levelesebb", ha nem lenyomatva sütjük, és a gyümölcs helyett tehetünk bele tejszínhabot is, hogy egy plusz réteget kapjunk. A karamell pedig már csak hab a tortán.

hozzávalók / 6 adag

A krémhez

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a kukoricakeményítőt is.
  2. Közben a tejet majdnem forrásig melegítjük a félbevágott vaníliarúddal, majd levesszük a tűzről, és szinte csepegtetve elkezdjük a tojáshoz önteni (a vaníliát kidobjuk, vagy félretesszük).
  3. Ha már elég meleg a tojásos keverék, az összes tejet beleönthetjük, majd az egészet visszatesszük a közepesnél kicsit alacsonyabb lángra, és folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd további 1 percig kevergetve főzzük. Levesszük a tűzről, és azonnal fóliát terítünk a felszínére, majd hagyjuk kihűlni. Felhasználásig a hűtőben tároljuk.
  4. A friss leveles tésztát sütőpapírra tesszük egy tepsibe. Felvághatjuk 12 kisebb téglalapra vagy 2 félre is, de egészben is hagyhatjuk.
  5. Porcukorral megszórjuk, majd egy másik sütőpapírt terítünk rá, és lenyomatjuk egy tepsivel. Kb. fél óra alatt aranybarnára sütjük.
  6. Ha kihűlt a tészta, szükség szerint szeleteljük, majd a krémet betöltjük a két lap közé. Tehetünk rá gyümölcsöt, tejszínhabot, valamit a tetejét meglocsolhatjuk karamellszósszal is.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 40 657
elküldve: 9
receptkönyvben: 350
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mille feuille, krémes süti, leveles krémes

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Livcsi04
Livcsi04 Sun, 2015-11-15 12:29

Kedves Coook!
Rengeteg problémám volt a tojásos krámek keszítésével, de most, a te tokéletes leírásodnak hála a krémem csodálatos lett!
Nagyon köszönöm :)

328
tojás 4 db
cukor 65 g
finomliszt 15 g
kukoricakeményítő 15 g
tej 350 ml
vanília 1 db
leveles tészta 275 g
porcukor 4 ek