Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes forró csokoládé

Krémes forró csokoládé
Krémes forró csokoládé
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a forró csokit... Bár van, mikor hetek is eltelnek, hogy újra innánk. Szóval nem vagyunk valami nagy forró csoki függők. :) Elég sokfélét kipróbáltunk már. Voltak köztük egész jók is, de úgy gondoltam elég a kísérletezésből, elvégre ez nem akkora varázslat, hogy itthon ne lehetne elkészíteni. Az első adag kicsit sűrűbbre sikerült, így inkább forró csokipuding lett belőle, de ez persze nem gátolt meg minket abban, hogy gyorsan eltüntessük. :)

Aki édesebben szereti, nyugodtan adjon még hozzá cukrot.

További képek itt.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasba kimérjük a tejet, beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a cukrot, egy gondolatnyi sót, és elkezdjük melegíteni.
  2. Míg a tej felforrósodik, a csokoládé és a nyírfacukor elolvad -néha keverjük meg-, egy kis tálkában összekeverjük a keményítőt és a kakaóport a tejszínnel.
  3. A tejszínes keveréket óvatosan csorgatva a forró csokoládés tejhez öntjük, közben habverővel folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen.
  4. Újra felforrósítjuk, és addig melegítjük, folyamatos keverés mellett, míg a keményítő szépen besűríti a forró csokoládénkat.
  5. Forrón bögrékbe öntjük, és reszelt csokoládéval díszítjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 101 126
elküldve: 7
receptkönyvben: 601
elkészítve: 36/45
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
adag: 2 főre
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

forró csoki finomított cukor nélkül, nyírfacukros forró csoki, forró csokoládé nyírfacukorral, sűrű forró csokoládé

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tolnai99
tolnai99 Wed, 2016-01-06 23:28

Szia, nagyon finom, nekem nem lett olyan sűrű mint amilyen szerettem volna, de ízre tökéletes, legközelebb csak több keményítőt teszek bele. Egyébként kukorica keményítőm volt csak, az lehetett a probléma? Köszi a receptért nagyon jól esett :)

horbiii
horbiii Sun, 2015-12-20 20:58

A tökéletes forró csoki :) Isteni... Én egy pici fahéjjal még megbolondítottam :) Pillecukorral, narancsos kuglóffal és csésze szélére állítható, saját készítésű mézeskalács házikóval kínáltam.

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Sun, 2015-12-20 21:07

Köszönöm! De örülök, hogy nektek is ízlett! :) A fahéj biztosan jót tett neki, ezekkel a finomságokkal pedig alighanem elbűvöltél mindenkit! :)
Békés, boldog ünnepeket kívánok! Ági

ördöglany
ördöglany Mon, 2014-12-01 21:50

Szia!

Én is szeretném tudni,hogy ha cukorral csinálom abból mennyi kell?

Köszi

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Mon, 2014-12-01 22:15

Szia! Bocsi a késői válaszért, valamiért nem láttam a kérdésed. Remélem még jókor írom. :) Cukorból is ugyanannyit tehetsz bele nyugodtan. De ha gondolod, lehet kevesebbel is indítani, aztán kóstolgatni serényen és pótolni, ha még kell bele. :)
Üdv: Ági

Zsanna_
Zsanna-manna / Zsanna_ Wed, 2013-05-29 09:12

Hát ez isteni volt! Most ittam meg, ez volt a reggelim! :)
A díszítést elhagytam, viszont tettem bele egy pici fahéjat.
Köszi ezt a fincsiséget! :)

Kodia1
Kodia1 Thu, 2013-02-14 17:21

Nekem így nagyon tömény volt, így higitottam még plusz 3-4 dl tejjel, és csak kettő kanál kakaóport tettem bele. Egyébként nagyon finom! :-)

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Thu, 2013-02-14 19:19

Ez kétségtelen! Ezért is krémes a neve. :D Nagyon örülök, hogy ízlett! Köszönöm, hogy megírtad! Így hígítva több embernek is elég lehet. Jó ötlet. :) Üdv: Ági

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-02-02 17:13

Jaj nekem! :) Hogy én ezt hogy nem vettem észre eddig? Máris meg szeretném kóstolni. Gyönyörű a fotó, dicséret a fotósnak! :)
Szép hétvégét! Üdv: Fahéj

454
tej 4 dl
főzőtejszín 1 dl
cukrozatlan kakaópor 3 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
étcsokoládé 6 dkg
xilit 1 ek
0.5 csipet
csokoládé 2 dkg