Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes gyümölcsös tejberizs

Krémes gyümölcsös tejberizs
Krémes gyümölcsös tejberizs
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik cukrászdában ettünk férjemmel hihetetlenül finom tejberizst. Volt ott vagy 20 fajta! Azóta kéri tőlem, hogy csináljak én is olyan finomat neki...ez lett belőle...és szerinte már majdnem olyan finom lett, mint a cukrászdai:D.
Nekem ananászom volt itthon, azzal készítettem és csokiszósszal.
Hihetetlenül krémes és lágy!

hozzávalók / 5 adag

  • 240 g rizs (nem gyorsrizs)
  • 3 dl víz
  • 1 l tej (ez attól függ, mennyire sűrűn szereted, és milyen a rizs minősége)
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek cukor (ízlés szerint)
  • 2 csomag vaníliás cukor (bourbon vagy fél vaníliarúd kikapart belseje)
  • 1 citromból nyert citromhéj (reszelt )
  • 2 db tojás
  • 10 dkg ananász (vagy tetszés szerint bármilyen gyümölcs )
  • 1 csipet

ajánlat

Ajánlom kicsiknek és nagyoknak, télen, nyáron... ebéd után desszertnek vagy vendégeknek kis tálakban, poharakban szépen feldíszítve.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst jól átmossuk, majd a 3 dl vízzel és pici sóval feltesszük főni. Folyamatosan keverjük, míg a vizet magába nem szívta.
  2. Majd hozzáadunk kb. 3 dl tejet, a vajat, ízlés szerinti cukrot (még a tojásba is kell majd!) és a kikapart vaníliarúd belsejét. Fedő alatt kis lángon, időnként megkavarva főzzük.
  3. Ha a tejet felszívta, öntünk még hozzá, és főzzük tovább, időnként (kb. 5 perc) megkavarjuk.
  4. Addig adogatjuk hozzá a tejet, míg a rizs meg nem puhul teljesen. Nekem ez kb. 30-40 perc volt.
  5. Hozzáadjuk a reszelt citrom héját és a tetszés szerinti gyümölcsöt. Ha almát teszünk bele, ki ne hagyjuk a fahéjat:)!
  6. A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgáját egy kevés cukorral kicsit felverjük (vaníliás cukorral, ha nem raktunk bele igazi vaníliát). A felvert tojássárgáját hozzáöntjük a tejberizshez, jól elkeverjük, és rottyantunk még egyet rajta, majd levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni. (A tojás kicsit besűríti, hagyjuk kicsit hígabbra a tejberizst.)
  7. Felverjük kemény habbá a tojásfehérjét, és óvatosan a tejberizshez forgatjuk, és kész is.
  8. Ehetjük melegen, vagy jól kihűtve, tejszínhabbal, csokiszórással.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 212
elküldve: 8
receptkönyvben: 164
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Pecci

Mióta szakács: 2011.02.08.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ananászos tejberizs, tejberizses kehely gyümölcsökkel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sonce85
Sonce / sonce85 Fri, 2013-04-26 12:13

szia Peci!

Tegnap elkészítettem és nagyon finom krémes lett. bár igaz,hogy nem tojással csináltam hanem felvert tejszínhabbal,de nem tőle rosszabb :-)

Elmentettem a receptjeim közé,mert biztos vagyok benne,hogy máskor is előfogom venni :-)
szép 7végét !!!

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2011-10-25 13:48

Én is elkészítettem, bár a végén kevertem hozzá még keményre vert tejszínt is, nagyon-nagyon finom lett! Legközelebb is ezt a változatot fogom készíteni! :-)

Eruska25
Eruska25 / Eruska25 Mon, 2011-10-24 17:51

Szia Pecci
Én szóról szóra úgy csináltam mint ahogy te írtad tojással és tojáshabbal szerintem nagyon finom lett kifogástalan az íze és máskor is így fogom készíteni.
Köszönöm hogy megosztottad a nagyközönséggel ezt a receptet :D

Pecci
Pecci / Pecci Thu, 2011-09-22 11:57

Szia!

Köszi a tanácsot...tejszínem nem volt épp otthon:) tudom sokan nem szeretnek így tojással dolgozni..

Timancs
Timancs Wed, 2011-09-21 09:32

Szia Pecci!

Egy kis segítség, ha elfogadod tőlem, aki cukrászdában dolgozott egy ideig!
Nagyon kevés helyen dolgoznak tojással! Előszeretettel használnak tojásport, tojáslevet, ami gusztustalannak hangzik, de ezért van különbség a házi és a cukrásztorták között, mert otthon tojásból más lesz a piskóta is!
De nem is ezt akartam kihozni belőle, hiszen itt szó sincs piskótáról!!!!
Tojáshabot tutibiztosan nem tesznek a tejberizsbe, annál inkább tejszínhabot vagy Hulalából ( növényi tejszín ) vert habot!
Legközelebb próbáld azt belekeverni a kihűlt tejberizsbe! Na az már olyan lesz ,mint a cukiban!
Nem haragszol, ugye?? :-)

413
rizs 240 g
víz 3 dl
tej 1 l
vaj 5 dkg
cukor 1 ek
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 2 db
ananász 10 dkg
1 csipet