Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes-habos almás pite

Krémes-habos almás pite
Krémes-habos almás pite
85 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (32)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rácsot készíthetjük sodrott rudacskákból, vagy a tésztát 3-4 mm-re kinyújtjuk, és derelyevágóval csíkokat vágunk. A családom szerint most ez a legmenőbb almás. Édesszájúak tehetnek több cukrot, ez így mérsékelten édes.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a vajjal és a sütőporral elmorzsoljuk, a közepébe egy mélyedést készítünk, ide tesszük a tojássárgáját, porcukrot, a tejfölt és a sót.
  2. Gyors mozdulattal összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük.
  3. Előkészítjük az almát, reszeljük vagy vékony szeletekre vágjuk, rászórjuk a cukrot, és az 1 dl vízzel péppé főzzük. Levesszük a lángról, és hozzákavarjuk az 5 dkg vajat.
  4. A 2 csomag pudinghoz adjuk a 4 ek cukrot, és a 2.5 dl vízzel elkavarjuk, majd a forró almához öntjük, és jól összevegyítjük. Pár percre még visszatesszük a lángra, és kavarjuk.
  5. A tészta egyharmad részét különvesszük, a nagyobb darabot kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy a szélein 1,5 cm-t visszahajtunk.
  6. Rátöltjük az almás-pudingos masszát, egyenletesen elsimítjuk, megszórjuk fahéjjal, rákenjük a 3 tojásfehérjéből és a 12 dkg porcukorból készült kemény habot, majd a félretett tésztából berácsozzuk.
  7. 200 fokos sütőbe toljuk, 10 perc után a tüzet mérsékeljük, és kb 35 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 27x37 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 52 750
elküldve: 60
receptkönyvben: 867
elkészítve: 47/54
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
225 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos almás pite, rácsos almás habbal a tetején, habos tetejű krémes almás pite

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

solleggiato
solleggiato Sun, 2015-10-04 13:47

Nagyon finom lett! végre valami más :) Annyit változtattam a recepten, hogy a tojáshabba tettem diót is, nem szeretem az üres tojáshabot :)
Köszi, hogy feltetted a receptet!

f.marianna
f.marianna Sun, 2015-08-30 10:18

Nagyon finom,már többször sütöttem.Ma éppen körtével helyettesítem az almát :-) Köszönöm a receptet :-)

medea69
medea69 Tue, 2015-06-02 20:21

Nagyon köszönöm a receptet! Megsütöttem és nagyon finom.

barnbett
barnbett / barnbett Fri, 2015-04-10 11:17

Kedves Piroska! Meg szeretnem kérdezni, hogy ugy lehetne e hogy a tojasfeherje habot nem rá kenni hanem abból csinalni a rácsot ? Válaszát előre is köszönöm

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2015-04-11 06:43

Persze, lehet, de akkor én nagyobb tepsibe sütném, mert a rács tésztáját is a laphoz adnám. Különben vastag lesz a tészta és almából is mehet egy kicsit több. Remélem jól sikerül.

Dorka90
Dorka90 Sat, 2014-10-18 15:34

Ha valaki a hagyományos fahéjas almás pite helyett egy kicsit különlegesebbet szeretne sütni, kitűnő választás ez a sütemény. Egy kicsit macerásabb az elkészítése, de az eredmény mindent megér: egy könnyed és nagyon finom sütemény lesz a jutalmunk :) Köszönöm a receptet! :)

Anikó 71
Anikó 71 Sun, 2014-09-14 10:38

Megcsináltam és a gyerekeim azt mondták, hogy ezután csak ezt süssük almás pite helyett! Nagyon köszönöm a receptet! Üdv. Anikó

Levendula47
Levendula47 Sat, 2014-09-13 15:32

Kedves Piroska én is szeretek sütni , és ez nekem is nagyon tetszik !! Ki fogom próbálni !! :)

almamag
almamag Tue, 2014-09-09 19:00

Drága Piroska! Miért nem lepődtem meg, hogy már megint tied ez a szuper kis recept??? Mindig ráérzek. Talán az egyszerűség. Mentettem ezt is, a következő sütim ez lesz. Köszönöm!!!! Üdvözlet: Ili

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2014-09-09 19:46

Drága Ili! Köszönöm szépen, Te mindig olyan aranyos vagy. Bízom benne, hogy nem fogsz csalódni, ha elkészíted. Üdvözlettel: Piroska

Ejudit10
Ejudit10 Tue, 2014-09-09 15:48

Kedves Piroska!
Ha a pudingot kihagynám a töltelékből, és hagyományos alma töltelékkel készíteném, úgy is jó lenne? Vagy szétfolyna? Mi a véleményed erről?

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2014-09-09 19:00

Készítheted a hagyományos almatöltelékkel. Úgy is finom, én az unokáim kedvéért készítem így, mert így krémesebb. Ha az almát előre megdinszteled és hagyod, hogy a leve elfőjön egy kicsit és a tésztát megszórod egy kevés búzadarával nem fog szétfolyni.

lenaorosz
lenaorosz Sat, 2014-08-02 13:36

Kedves Piroska! Megszeretném kérdezni, hogy milyen pudingot kell használni, a főzős pudingot, vagy az Aranka pudingot amit nem kell főzni? Nagyon szeretem a receptjeit, többet elkészítettem már és nagyon szereti a családom is. Tetszenek a kedves válaszai és hogy ilyen kreatív! üdvözlettel: Horváth Orosz Magdolna

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2014-08-02 19:21

Kedves Magdolna! Főzős pudingot használok, a tejszínízű pudingport, mert ez a kedvenc nálunk. Ennek természetes íze van. Köszönöm a kedves szavait és örülök, hogy talált kedvére valót a receptjeim között. Kívánok szép hétvégét!
Üdvözlettel: Piroska

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2013-08-25 06:04

Kedves Boribon, biztosan nem fogsz csalódni benne, mert nagyon finom. A valóságban szebb a süti. A képek feldolgozása után megváltoznak a színek, valahogy elfakulnak, mások is jelezték már. Lehet, hogy kellene írjunk a szerkesztőknek.

herta
herta / herta Tue, 2014-09-09 21:51

A kép alapján nagyon guszta a sütid, mi lenne, ha még fedné is a valóságot? Kipróbálásra elmentve, köszönöm!

herta
herta / herta Fri, 2015-03-13 20:35

Na, megsütöttem! Minden várakozásomat felülmúlta! Még jó, hogy nagy adag, ( a gáztepsimben sütöttem ) mert nagyon gyorsan fogy... Megköszöntem már a receptet? Puszi érte! :)

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2013-08-25 01:55

Kedves Piroska, ez gyonyoru! Es mennyire szeretem en a frissen sult almas pitet! Kozeleg az osz, lassan itt a szezonja, akkor biztosan elkeszitem.

870
finomliszt 50 dkg
vaj 25 dkg
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 3 db
porcukor 15 dkg
tejföl 2 ek
1 késhegynyi
alma 1.5 kg
cukor 10 dkg
víz 1 dl
vaj 5 dkg
tejszínízű pudingpor 2 tasak
cukor 4 ek
víz 2.5 dl
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
fahéj 0 ízlés szerint
tojásfehérje 3 db
porcukor 12 dkg