Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes hagymaleves

Krémes hagymaleves
Krémes hagymaleves
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kb. 10 éve a szüleim egy középkori hangulatot idéző étteremben ünnepelték házassági évfordulójukat. Ott kostólták meg a francia hagymalevest, amit otthon is elkészítettek. Ez akkora kedvenc lett, hogy igen gyakran el kellett készíteni. Az évek során egy barátnőm és én folyamatosan újítottunk valamit ezen az isteni recepten. Ez a krémes, villám verzió lett az eredménye. Remélem másoknál is olyan sikere lesz, mint nálunk. Jó étvágyat.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

  • 3 szelet kenyér (pirított, kockára vágva)
  • 15 dkg sajt (reszelve)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát nagyon finom, apró kockákra vágjuk.
  2. Egy lábasban felhevítjük a vajat, rádobjuk a hagymát, és szép üvegesre sütjük.
  3. Ha ez megvan, akkor megszórjuk a liszttel, átforgatjuk, majd ráöntjük (apránként, kevergetve) az alaplevet, amivel néhány percig főzzük.
  4. Levesszük a tűzről, és botmixer segítségével leturmixoljuk.
  5. Visszatesszük a tűzre, megszórjuk kevés borssal, és felöntjük a tejszínnel.
  6. Hagyjuk egy kicsit forrni, hogy a tejszín elveszítse nyers ízét.
  7. Az utolsó pillanatban beleszórjuk a petrezselyemzöldet (hogy mutatósabb legyen a levesünk).
  8. A legfinomabb, ha a tányérunkba pirított kenyérkockát és reszelt sajtot szórunk, és erre szedjük rá a még forró levest. Így a sajt finoman a kenyérkockákra olvad.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 71 313
elküldve: 28
receptkönyvben: 569
elkészítve: 55/71
Facebookon megjelent: -

szakács

Nerovedova

Mióta szakács: 2012.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

francia hagymaleves, gyors hagymaleves, krémleves vöröshagymából

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KNIren
KNIren Thu, 2014-11-13 14:48

Krémes, nagyon finom leves! Mindenkinek ízlett! Jó választás volt ez a recept! Köszi

mosomedve1984
mosomedve1984 Sun, 2013-05-26 16:47

Nagyon finom, nagyon gyorsan egyszerűen megvan. Eddig a paradicsomleves és a paradicsomos káposzta volt nekem a non plus ultra, de ez is fel van véve most már közé. Nagy köszönet a receptért.

borkabakter
borkabakter Thu, 2012-10-25 20:42

Ez mennyei! ^^ Kicsit a magunk háza íze szerint alakítottam - magyarul, ami volt itthon. :D Tettem bele - lángosozás után megmaradt - fokhagymalevet is (1 dl víz 1 gerezd fokival és sóval, egy hetes érés után), meg - tejszín hiányában - 3 dl 3,5%-os tejet 2 ek étkezési keményítővel és 1 tojással keverve. Továbbá - mivel a gyerekek sajna nem hagymakedvelők - "talált" lecsókolbászt is, hogy kicsit gazdagítsa az ízeket. A pirított kenyérkocka saját készítésű dagasztás nélkül készült kenyérből került bele. Jobb a szikkadt, ez friss maradéka volt, de így is iszonyatosan jól illett a leveshez! A párom megmerényelt :P, mert én nem akartam, de pirításhoz tett a kockák alá olajat - ez már kicsit sok volt, de még így is ismétlést kívánó lett az eredmény. :))) (Kicsit magamnak is leírtam, el ne felejtsem, mi volt benne. :DD) Köszönöm az alapot!

vika
vika Tue, 2012-10-09 20:53

Isteni finom ez a recept, a párom kedvence lett. Köszönöm

mancanyu
mancanyu / mancanyu Mon, 2012-09-24 11:17

Csodálatos.Én főztem bele egy krumplit is,hetente háromszor is elkészül.Köszönöm a receptet.

Vercsi78
Vercsi78 Thu, 2012-07-26 12:52

Tökéletes recept. Köszönöm, hogy feltetted. Csak egy kicsit változtattam rajta, és azt is csak véletlenül. Mivel nem volt itthon friss petrezselymem, gondoltam, hogy jó lesz a szárított is. Viszont véletlenül mellényúltam és bazsalikomot öntöttem a levesbe. Utána persze tettem petrezselymet is. Nagyon finom leves lett belőle így is. :)

nerovedova
Nerovedova / nerovedova Fri, 2012-07-27 18:54

Örülök, hogy ízlett a leves. És a bazsalikom...véletlenekből születnek a legnagyobb mesterművek... Nekem még tizenegynéhány évesen egy citromos rizslevesből sikerült rizsköretet gyártanom, persze teljesen véletlen... :)Lehet egyszer azt a receptet is feltöltöm. :D

510
vöröshagyma 3 nagy fej
vaj 5 dkg
alaplé 2 l
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 3 evőkanál
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
kenyér 3 szelet
sajt 15 dkg