Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes házi piskóta

Krémes házi piskóta
Krémes házi piskóta
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem éppen diétás desszert, de mennyei, érdemes elcsábulni......nem is olyan pillanatok alatt kész, de azért nem bonyolult, az íze pedig feledteti a ráfordított időt.....aki nem hiszi, jobb, ha elkészíti.....

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Vaníliás krém

Csokiöntet

Rétegezéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt 150 fokra beállítva előmelegítjük – mielőtt elkezdjük a tésztát készíteni.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukrokkal, a csipet sóval habosra kikeverjük, majd ehhez adjuk a lisztes keveréket (liszt, kakaópor, sütőpor, fahéj), alaposan kikeverjük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tűzhely tepsijét kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, s 150 fokon készre sütjük - körülbelül 30-40 perc alatt -, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet, majd a csokiöntetet.
  4. Ha elkészültek, kihűltek a krémek is, jöhet a rétegezés.
  5. A piskótát a tepsiben kis darabokra felvágjuk. Akár kézzel is tépkedhetjük.
  6. Egy nagy méretű, lefedhető jénai tálba rakunk egy sor piskótát – nem kell "szabályosan" lerakni, szinte "beledobáljuk", lazán -, kevés meggylével meglocsoljuk, megszórjuk meggyel, megöntözzük csokoládéöntettel, erre öntünk a vaníliás krémből. Ismét egy réteg piskóta, ezt meglocsoljuk kissé a trópusi gyümölcslével, megszórjuk a trópusi gyümölcs felével, megöntözzük a csokoládéöntettel, erre ismét kenünk a vaníliás krémből.
  7. Addig ismételjük, amíg elfogynak a hozzávalók, de a tetejét vaníliakrémmel zárjuk, melyet a felvert tejszín félretett harmadával befedünk – nem kell simára elkenni, inkább borzas maradjon.
  8. A végén 2-3 evőkanál csokiöntetet locsolunk a tetejére, villával kissé "összekócoljuk". Lefedjük, s mehet a hűtőbe pihenni!
  9. Az a legjobb, ha egy éjszakát ott pihen, vagy reggel készítjük, s estig jól kihűtjük.
  10. Ez nem szeletelős, hanem kanalazós desszert, tetszés szerint tálkákban tálaljuk, szórhatunk még tálaláskor az adagokra gyümölcsöt – de ez el is maradhat.

Vaníliás krém

  1. 8 dl tejet felteszünk melegedni, közben a maradék tejjel csomómentesre keverjük a pudingporokat, hozzáadjuk a cukrot és a narancsok kifacsart levét. Amikor felforrt a tej, beleöntjük a pudingporos tejet, összeforraljuk, hagyjuk kihűlni.
  2. Ha kihűlt, a habfixálóval kemény habbá vert tejszín kétharmad részét (a maradék harmadát majd a tetejére használjuk fel) beleforgatjuk a vaníliás krémbe, hogy egyenletes, sima krémet kapjunk.

Csokiöntet

  1. A lisztet, a cukorral, kakaóporral összekeverjük, s a tej felével csomómentesre kikeverjük - miután feltettük a tej másik felét melegedni -, majd a felforrt a tejhez öntjük, összeforraljuk, amíg besűrűsödik.
  2. A végén hozzáöntjük a rumot, elkeverjük az öntetben, levesszük a tűzről, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Amikor majd rétegezzük, hagyjunk belőle a végén 3-4 evőkanállal a tetejéhez.

Rétegezéshez

  1. A gyümölcsöket külön-külön tálba leszűrjük, lecsöpögtetjük, a levüket felfogjuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x38x5 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 557
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Csábító krémes házi piskóta, pudingos-gyümölcsös piskóta, réteges-krémes desszert

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

E. Gábor
E. Gábor Sat, 2015-12-19 17:23

Ez így igaz, ahogyan az előttem szóló írja!!! Én is köszönettel tartozom! Családom a rajongóddá vált, velem együtt! :)

JAMES BOOND007
JAMES BOOND007 Sat, 2015-12-19 17:19

Ebben, mennyi lehetőség van!!! Frenetikus az íze, sikert, sikerre halmozok a receptjeiddel, nagyon köszönöm Neked mindet!!! :)

685
tojás 6 db
porcukor 6 ek
finomliszt 4.5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1.5 ek
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 1.5 teáskanál
1 csipet
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 1 l
cukor 8 ek
narancslé 2 narancsból nyert
habtejszín 500 ml
habfixáló 2 csomag
tej 7 dl
cukor 5 ek
finomliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
rum 0.5 dl
meggybefőtt 50 dkg
trópusi gyümölcskonzerv 50 dkg