Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes-mazsolás túrótorta dianaturától

Krémes-mazsolás túrótorta dianaturától
Krémes-mazsolás túrótorta dianaturától
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept a Krémes túrótorta dianatura konyhájából alapján készült, a töltelék kicsit kalóriacsökkentett változatban, de nem kevésbé ízletesen, sőt nekem így még finomabb is volt! A tej és tojás mennyiségét is lecsökkentettem, mert így a kevesebb mennyiséggel, a tésztából készült peremen nem csordul túl a tészta!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit jól össze kell gyúrni, és a kivajazott, ill. kilisztezett tortaforma aljába gyurmázni, peremet hagyva az oldalánál.
  2. A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük egy habvrővel, és beleöntjük a formába. Ne ijedjünk meg, folyós lesz a töltelék!
  3. Előmelegített sütőben (160 fok) 10 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 120 fokra, és még 20-25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 100°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 260
elküldve: 4
receptkönyvben: 87
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
131 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

túrótorta, krémes túrótorta, pudingos túrótorta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

worsi00
Orsó / worsi00 Mon, 2017-04-10 12:43

Kedves Diaveta!
Amióta rátaláltam a receptedre, ez a favorit a családnak. Én mirelit gyümölcsös szórom meg. Isteni! Köszi!

fila
fila Sat, 2012-07-21 19:13

Kedves Diavega!

Régóta kerestem már egy ilyen egyszerű receptet! Köszönöm, megsütöttem és valóban nagyon fincsi! :) Ismerve a családom kapacitását egyből dupla adagot sütöttem... Nekem nagyon sápadt és sületlen volt a süti a 120, majd 90 fokon, így bátran felvettem a sütőt 160 fokosra, így gyönyörűre pirult és a töltelék sem folyt meg.
üdv, Erika

diavega
DiaNatura / diavega Sun, 2012-07-22 12:49

Kedves Erika!
Nagyon örülök, hogy tetszett a recept! Tényleg nagyon finom, mi is imádjuk! Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalatod, azért is, mert az én sütőm sajnos nem a legújabb,az alját ki kellett venni így a tűztér szabad, gondolom sokkal nagyobb a hő benne, ezt nem vettem figyelembe. Kijavítottam a receptet, még egyszer köszi, hogy írtál!
Üdv, Dia

csillagribi
csillagribi Thu, 2012-07-12 13:42

Heló
A tortw nagyon jól néz ki, de a receptböl a hozzàvalóknàl csak a két legfontosabb hoànyzik. Hol van a túró és a mazsola??

diavega
DiaNatura / diavega Thu, 2012-07-12 15:49

Szia!
Örülök, hogy tetszik!:) Próbáld ki, mert tényleg nagyon-nagyon finom!
A felsorolás mellett van egy szürke sáv, ha azt legörgeted, megtalálod a többi hozzávalót is!
Üdv, Dia

306
finomliszt 15 dkg
margarin 6 dkg
cukor 5 dkg
tojás 1 db
1 csipet
sütőpor 1 kávéskanál
cukor 10 dkg
tojás 1 db
margarin 3.5 dkg
tej 2 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
tehéntúró 50 dkg
citromhéj 3 tk
meggy 50 g
mazsola 1 marék