Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes olasz tészta kolbásszal és póréhagymával

Krémes olasz tészta kolbásszal és póréhagymával
Krémes olasz tészta kolbásszal és póréhagymával
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Krémesen lágy szósz találkozása a különleges olasz kolbásszal.

www.barilla.hu

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forraljunk vizet egy nagy fazékban, főzzük meg a tésztát.
  2. Hámozzuk meg a kolbászt, és pirítsuk meg olajon egy serpenyőben.
  3. Adjuk hozzá a póréhagymát, locsoljuk meg a borral. Forraljuk addig, amíg a folyadék fele elpárolog.
  4. Mehet bele a tejszín, a só, bors és pároljuk további öt percig a hozzávalókat.
  5. A tésztát leszűrjük, összeforgatjuk a serpenyő tartalmával, tálalás előtt petrezselyemmel és parmezánnal szórjuk meg.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 37 422
elküldve: 13
receptkönyvben: 867
elkészítve: 36/36
Facebookon megjelent: 1

szakács

Barilla

Mióta szakács: 2013.06.18.
50 recept

receptjellemzők

nehézség: könnyű
szezon: tél
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kolbászos tészta, tejszínes tagliatelle

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Thu, 2014-10-09 16:19

Nagyon finom, gyakran fogom készíteni. A kolbászt én is kicseréltem, bár itt Svájc olasz részén tele vannak a boltok olasz kolbásszal, de az a világos színű és semmilyen illatú izé nem valami bizalomgerjesztő :) A többin viszont nem változtattam, úgy jó ahogy van.

grika
grika Thu, 2014-02-20 15:07

Hol lehet olasz kolbászt venni? Mennyiben másabb min a magyar?

zsu80
zsu80 Sat, 2014-03-01 17:11

írd be google-ba hogy salsiccia, és nézd meg a képeket.

zsu80
zsu80 Sat, 2014-03-01 17:08

Teljesen más. Igazából nem is az általunk értelmezett kolbász. Szinte teljesen fűszer nélküli, olyan mit egy sima darált hús, kb. virsli vastagságú bélbe töltve. Néha kifejtik a bélből és úgy darabolják fel. Vagyis inkább kis darálthús gombóckáknak kell elképzelni, mint kolbásznak. Én olasz hipermarketekben veszem :) otthon nem tudom hol van ilyen. Talán ha darált húst valahogy kis dió nagyságúakra formázol, lesz hasonló a recepthez.

BalázsnéZsóka
BalázsnéZsóka Tue, 2014-02-18 15:38

Kipróbáltam... nem volt itthon olasz kolbász, fehérbor, és póréhagyma, helyette jóféle magyaros füstölt kolbász, vörösbor, és újhagyma lett beletéve, a többi maradt az eredeti recept, de nem hiszem, hogy bármi baj lett volna a kicsit magyarosabb hozzávalók miatt! Pillanatok alatt elfogyott! Azért köszi az eredeti receptet mert volt miből kiindulni Üdv.

1218
tagliatelle 50 dkg
olívaolaj 2 ek
kolbász 45 dkg
póréhagyma 2 közepes db
fehérbor 1.5 dl
főzőtejszín 2.5 dl
parmezán sajt 7 dkg
petrezselyem 0.5 csokor