Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes őszibarackos szelet

Krémes őszibarackos szelet
Krémes őszibarackos szelet
30 perc / sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami krémes sütire vágytam, hisz egész nyáron nem sütöttem ilyeket. Most, hogy nincs nagy meleg, megkockáztattam, a család nagy örömére.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez és a tetejére

ajánlat

Friss gyümölcs helyett befőttből is készíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat elkeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadva tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük.
  2. Belekeverjük a kakaót, majd a lisztet, a sütőport, a tejjel váltakozva.
  3. Simára keverjük, kikent tepsibe simítjuk.
  4. A barackokat felszeleteljük, egyenletesen kirakjuk vele a massza tetejét.
  5. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  6. A krémhez való tej egy részében elkeverjük a pudingporokat. A többi tejet a cukorral főni tesszük. Ha fő, hozzáöntjük a pudingporos tejet, kevergetve, sűrűre főzzük.
  7. Időnként megkeverve, kihűtjük a pudingot.
  8. Ha már majdnem hideg, hozzáadjuk a margarint, s habosra keverjük.
  9. Bevonjuk a krémmel a süti tetejét, beszórjuk tortadarával. Néhány óra elteltével szeletelhető.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 062
elküldve: 5
receptkönyvben: 293
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

barackos-pudingos sütemény, őszibarackos pite pudingos krémmel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vranesics Judit
Vranesics Judit Sun, 2013-07-28 23:47

Szia Meli . A kérdésem, hogy a barack szeretek bele sülnek a tésztába rendben , de hogy került a krém a tésztába sült barack alá? Üdv:-) Judit

Gerdi
Gerdi / Gerdi Mon, 2013-07-29 17:15

Kedves Judit! Ezt már szóvá tette valaki:-) Ez úgy történt, hogy ahogy szeleteltem, a kés magával vitt egy kis krémet. Amúgy a barack alatt nincs krém, a fotó becsapós.
Üdv. Meli

Gerdi
Gerdi / Gerdi Mon, 2011-08-22 21:12

Szia, Aantee! Ez véletlenül lemaradt: 28×34 cm-es a tepsim. Üdv! Meli

Bencsike01
Bencsike01 Mon, 2011-08-22 00:59

Hm...és hogy lett olyan szabályos szögletes mélyedés a szeletek belsejében?

Gerdi
Gerdi / Gerdi Mon, 2011-08-22 10:58

Szia, Bencsike01! A mélyedést a sülés közben lesüllyedő barackszeletek okozták:-) üdv. Meli

Gerdi
Gerdi / Gerdi Sun, 2011-08-21 22:23

Szia, Borostyán52! A megkavart tésztát tepsibe simítod, és erre kerül a barack, így teszed a sütőbe. Miközben sül, belesüllyed a tésztába. Remélem, érthető. Üdv. Meli

936
napraforgó olaj 1.5 dl
cukor 25 dkg
tojás 5 db
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 1.2 dl
finomliszt 45 dkg
sütőpor 1 csomag
őszibarack 4 db
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tejszínízű pudingpor 2 tasak
tej 5 dl
cukor 12 dkg
margarin 25 dkg
csokoládédara 1 ek