Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes rakott zöldség

Krémes rakott zöldség
Krémes rakott zöldség
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom nem rajong a zöldséges ételekért, de sajtos besamel mártással feldobva szívesen falatozta a rakott zöldséget.

hozzávalók / 4 adag

zöldségek

bulgur

besamel

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Apróra vágott vöröshagymát megpárolunk egy kis zsiradékban, majd rádobjuk a darált húst, ízesítjük fokhagymával, oregánóval, majorannával, és kevés vízzel felöntve pároljuk (kb. 40 perc).
  2. A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben (ízesítve) megfőzzük.
  3. A margarint (vajat) egy lábosban felolvasztjuk, 4 evőkanál lisztet megpirítunk benne (fehéredésig), majd a forró tejjel fokozatosan, kevergetve felöntjük, és a sajt felét belereszelve sűrű mártást főzünk belőle.
  4. Egy tepsi alját kicsit kikenjük zsiradékkal, a megfőtt bulgurt leterítjük, rá jön a megpárolt hús, majd a fagyasztott zöldség (kiolvasztás nélkül). Erre ráöntjük a besamelt, majd a maradék sajtot ráreszeljük.
  5. 190 fokon kb. 40 perc alatt szépen megpirul a teteje.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 070
elküldve: 2
receptkönyvben: 64
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

baloghorsi

Mióta szakács: 2013.01.11.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott zöldség, besamelles zöldség, rakott zöldség bulgurral és sajtos besamel mártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1067
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
darált sertéshús 0.5 kg
fokhagyma 1 gerezd
oregánó 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
víz 2 dl
zöldségkeverék 40 dkg
sajt 15 dkg
bulgur 20 dkg
0 ízlés szerint
víz 4 dl
margarin 8 dkg
finomliszt 4 evőkanál
tej 7 dl
sajt 15 dkg