Krémes ribizlitorta recept

Krémes ribizlitorta
Krémes ribizlitorta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ugyan a ribizli magában elég savanyú, és a sok mag miatt kevesen szeretik, az édes vajas krém mégis ellensúlyozza a gyümölcs fanyar ízét. Az elkészítésről további képeket itt találhattok.

hozzávalók / 4 adag

Piskótához:

  • 7 tojás
  • 2 ek víz
  • 9 ek liszt
  • 9 ek cukor
  • késhegynyi sütőpor
  • rum

Krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 0,5 l tej
  • 3 ek cukor
  •  25 dkg ribizli</span>

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ribizlitorta, torta ribizlivel, vajas krémes torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját a vízzel együtt.
  2. Folyamatos keverés mellett fokozatosan adagoljuk a cukrot, majd a lisztet.
  3. A masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű, szögletes tepsibe öntjük.
  4. 180 fokos sütőben 10 percig, majd 160 fokon további 20 percig sütjük. (A sütőajtót közben ne nyissuk ki!)
  5. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta közepe.
  6. Amíg a piskóta kihűl, elkészítjük a krémet.
  7. A pudingot a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. (Kicsit legyen sűrűbb, mint szokott.)
  8. A vajat a porcukorral kikeverjük.
  9. Mikor a puding már teljesen hideg, a vajas krémet robotgéppel hozzákeverjük addig, amíg habos és fehér nem lesz.
  10. Hűtőbe tesszük szilárdulásig.
  11. A piskótát félbe, majd a két-két oldalt középen kettévágjuk, hogy 4 téglalapot kapjunk.
  12. A lapokat megkenjük a krémmel, majd a krémre szórjuk a megtisztított ribizlit (piskóta, krém, ribizli, piskóta, krém...).
  13. A maradék kevés krémmel kenjük be a torta oldalát.
  14. Ízlés szerint díszítsük.
  15. Tálalás előtt legalább 1 óráig tartsuk hűtőben, de a legfinomabb, ha előtte nap készítjük el.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 2 736
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mery-Enn

Mióta szakács: 2013.01.07.
14 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!