Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes rizspuding

Krémes rizspuding
Krémes rizspuding
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy külföldi honlapon találtam ezt a receptet, és mivel imádjuk a tejberizst, gondoltam, kipróbálom. Nagyon bejött, még biztosan el fogom készíteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1,5 bögre (a bögre 2,5 dl-es) vizet felforralunk egy edényben. Ha felforr, beletesszük a rizst, és alacsony hőfokon 20 percig pároljuk.
  2. Ha elfőtt alóla a víz, felöntjük 4 dl tejjel, beletesszük a cukrot, a sót, és közepes hőfokon 15-20 percig krémesre főzzük.
  3. A maradék tejet összekeverjük a tojással. Beleöntjük a rizses lábasba, és főzzük még két percig folyamatosan kevergetve. Mazsolát is ajánlott tenni bele. Én kihagytam, mert nem szeretjük.
  4. A tűzhelyről levéve belekeverjük a vajat és a vaníliás cukrot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 8 055
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kalled

Mióta szakács: 2018.02.27.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejberizs krémesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

353
rizs 15 dkg
tej 5 dl
cukor 10 dkg
1 csipet
tojás 1 db
vaj 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
víz 3.75 dl