Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes sajtos zellerleves

Krémes sajtos zellerleves
Krémes sajtos zellerleves
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű és finom leves.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a zellert megpucoljuk. A hagymát apróra, a zellert apró kockákra vágjuk.
  2. A levest felfőzzük, hozzáadjuk a zellert, és kb. 5 percig főzzük, majd leszűrjük, a levest felfogjuk.
  3. A forró vajban a hagymát üvegesre dinszteljük, megszórjuk a liszttel, és világosra pirítjuk.
  4. Felöntjük a levessel és a tejjel, felfőzzük, és kb. 5 percig főzzük. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, és felolvasztjuk benne, ha szükséges, botmixerrel krémesre keverjük. Hozzáadjuk a zellert, az egészet sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
  5. A sonkát egy serpenyőben ropogósra sütjük, majd apróra tördeljük.
  6. A levest tányérokba osztjuk. Sonkával és metélőhagymával megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 26 462
elküldve: 3
receptkönyvben: 307
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zellerkrémleves, sajtos zellerkrémleves, krémes zellerleves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

337
zeller 250 g
vöröshagyma 1 közepes db
vaj 4 ek
finomliszt 3 evőkanál
zöldség alaplé 500 ml
tej 375 ml
sajt 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
feketeerdő sonka 25 g
metélőhagyma 1 ek