Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes shakshuka padlizsánnal

Krémes shakshuka padlizsánnal
Krémes shakshuka padlizsánnal
ráérős recept | szponzorált tartalom
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lecsó egzotikus, szexi keleti ikertestvére a shakshuka, amit jellemzően valamilyen krémes sajttal, belesütött tojással és rengeteg korianderrel tálalnak. Mi most egy ellenállhatatlanul krémes, padlizsánnal turbózott változatot készítettünk, sőt, egy kis fahéjat is tettünk bele, hogy még pikánsabb legyen. A lecsószezon kötelező darabja, higgyétek el!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott padlizsánt egy száraz serpenyőben, némi sóval elősütjük, majd félretesszük - de akár sütőben is elősüthetjük.
  2. Az újra üres serpenyőbe öntjük az olívaolajat, erre mehet rá a finomra aprított vöröshagyma és a reszelt fokhagyma. Üvegesre pároljuk, majd jöhetnek a fűszerek: ne spóroljunk velük, a közel-keleti receptek lényege a rengeteg csodás fűszer!
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott chilit és a sűrített paradicsomot, és az egészet egy picit lepirítjuk. Erre jöhet a feldarabolt szilvaparadicsom és a felcsíkozott kaliforniai paprika (tipp: a paprika felét kockázzuk apróra, így jól belefő a mártásba!). Sózzuk ízlés szerint.
  4. Jöhet bele a paradicsomszósz, illetve ha szükségét érezzük, egy picike cukor. Folyamatos kevergetés mellett nagy lángon főzzük így egy pár percet, hogy a folyadék egy része elpárologjon.
  5. Ekkor tegyük bele az elősütött padlizsánt, majd lefedve főzzük 20-30 percet, amíg kellően megpuhul a paprika. Ha szeretjük kicsit ressebbre hagyni, akkor kevesebb idő is elég neki.
  6. Amikor már késznek ítéljük az állagát, egy kanál segítségével kivájjuk a tojások helyét, majd óvatosan, egyesével belepottyantjuk őket a mélyedésekbe. Lefedjük, és 1-2 perc alatt megfőzzük - ezalatt már akár a lángot is lekapcsolhatjuk alatta, a shakshuka saját hője is elegendő.
  7. Azon melegében fogyasztjuk: a tetejére fetát morzsolunk, és megszórjuk friss korianderrel. Naan kenyérrel tunkolva a legjobb, próbáljátok ki!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 35
össznézettség: 1 964
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
947 recept

receptjellemzők

konyha: arab
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

keleti lecsó

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

323
padlizsán 1 db
0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 5 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
koriandermag 0 ízlés szerint
római kömény 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
chili 1 db
sűrített paradicsom 3 ek
paradicsom 8 db
piros kaliforniai paprika 2 db
paradicsomszósz 3 dl
cukor 1 ek
tojás 3 db
feta sajt 20 dkg
koriander 1 csokor