Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes torta

Krémes torta
Krémes torta
49 perc / előkészület: 45 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kollégáknak készítettem szülinapra. Mindenki nagyon szereti a krémest, és hogy összekössük a születésnappal, tortaformában készítettem. Nagyon népszerű volt, hamar elfogyott. Igazi sárgakrémmel készült, és jól mutattak benne a kis fekete vaníliapöttyök. Az eredeti recept 30 dkg cukrot ír, szerintem így is elég édes lett 20 dkg-mal.
A leveles tésztát a hátoldalon lévő utasításnak megfelelően süssük ki.


hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Egy finom ebéd után nem lehet kihagyni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. Három részre osztjuk, egyforma négyzetekké sodorjuk, sűrűn megszurkáljuk villával, és forró sütőben kisütjük őket.
  2. Ha kihűltek, akkor a tortaforma alját óvatosan rátesszük egyenként a lapokra, körbevágjuk. A legszebb lapot félretesszük, az lesz a teteje. Ezt 12 egyenlő cikkre szeleteljük. Érdemes recés késsel vágni, és csak óvatosan, mert a lapok törnek.
  3. Az egyik lapot a kapcsos tortaforma aljába tesszük.
  4. A krémhez a tej 2/3-át feltesszük tűzre melegedni 5 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. A tojások sárgáját elkeverjük a maradék tejjel és a pudingporokkal, csomómentes péppé dolgozzuk ki.
  5. Miközben melegszik a tej, a tojások fehérjét félig felverjük, apránként hozzáadjuk a 15 dkg cukrot, és kemény habbá verjük.
  6. Amikor felforrt a tej, a kikevert vaníliás péppel besűrítjük, hagyjuk forrni egyet, levesszük a tűzről, és a fehérjéből egy kicsit hozzáadva, gyors mozdulatokkal elkeverjük, majd hozzáadjuk az összes fehérjét, és hamar kidolgozzuk, de ne törjük össze a habot. Még forrón a felét ráöntjük a kapcsos formában várakozó tésztalapra. Erre kerül a másik lap, picit lenyomjuk, hogy a krém elterüljön egyenletesen. Erre kerül a krém másik fele, szépen elsimítva.
  7. Hagyjuk hűlni, majd egy éjszakán át érdemes hűtőben tartani. Másnap rátesszük a cikkekre vágott leveles tésztalapot, alaposan leporcukrozzuk, kivesszük a formából, és már vághatjuk is.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: gáztepsin cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 747
elküldve: 6
receptkönyvben: 301
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

krémes tortaformában, leveles tészta vaníliakrémmel töltve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gyenge Béláné
Gyenge Béláné Sun, 2011-07-31 18:08

Szia! Mai nap elkészítettem eme krémest és biztos, hogy én vagyok a béna de eléggé puding íze van és iszonyú sok krém lett, nem is raktam bele mindet. Olyan sok a krém, ha volna még egy lapom simán jutott volna még egy adagba. Amúgy pikk-pakk elfogyott, sikert aratott még így is a fiúknál. Köszi a segítséget. Erika

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2011-05-19 18:13

:-)))
Pont jó! Ki lesz próbálva és majd referálok!
Kaptál végül tortát a szülinapodra? :-)

Amurath
Nyulas / Amurath Fri, 2011-05-20 06:44

Kedves Tmea, a munkahelyemen kaptam egy tortát, ribizlis-mákosat a Daubner cukiból. :-) Várom, hogy hogy sikerült a totra! .-) Jó hétvégét, Zsuzsa

Amurath
Nyulas / Amurath Thu, 2011-05-19 09:35

Kedves Tmea, 24 cm-es volt, de 26 cm-esben is jó, mert maradt ki krém, ahhoz is elég lehet a tészta is és a krém is. Zsuzsa

348
leveles tészta 50 dkg
tej 1 l
tojás 6 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 20 dkg
vaníliás pudingpor 3 tasak