Krémes túrótorta dianatura konyhájából recept

Krémes túrótorta dianatura konyhájából
Krémes túrótorta dianatura konyhájából
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept egy isteni finom változata a túrótortának! Kívül a ropogós sütikéregben finom túrós, enyhén citromos krém! Imádta mindenki. :)

A recept szintén kedves barátnémtól Anditól származik! Ő mazsolával díszítette, ízesítette a tetejét, amiből akkor egy karácsonyfát fomázott a kicsi fia.:) A ribizlit savanyúsága miatt próbáltam ki hozzá, jó is volt, de csak a közepére kellett volna tennem, mert egy kicsit levet eresztett, és a széle egy picit így megégett. Ennek ellenére a recept annyira jó, hogy feltettem, ha ismét készítem (max pár nap múlva/), akkor ki fogom cserélni!

Szívből ajánlom kipróbálásra!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

ribizlis túrótorta, túrós torta, gyümölcsös túrótorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit jól össze kell gyúrni, és a kivajazott, ill. kilisztezett tortaforma aljába gyurmázni, peremet hagyva az oldalánál.
  2. A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük, és beleöntjük a formába. Ne ijedj meg, folyós lesz a töltelék!
  3. Előmelegített sütőben (150 fok) megsütjük. Egy idő után le lehet venni a hőfokot 100-125 fokra, illetve csak felső sütésen sütni, hogy szépen megbarnuljon a teteje, de ne égjen meg az oldala.
  • tepsi mérete: 24 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 794
elküldve: 3
receptkönyvben: 189
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
130 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tepsifan
Tepsifan k, 2012-08-07 17:46

Azt mondjuk nem értem, hogy lehet 15 deka lisztből és 7 deka margarinból kitölteni egy 24 cm-es tepsit, úgy hogy még pereme is legyen, nekem simán dupláznom kellett, és még úgy is eléggé vékony lett a tészta.

diavega
DiaNatura / diavega v, 2012-08-12 09:03

Én pedig azt nem értem, hogy ha dupláztál hogy lehetett vékony a tészta.Nálam kb. 3 cm magas volt a pereme, így pont színültig tölti meg a töltelék. A barátnőm és én is többször elkészítettük ezt a tortát, mert nagyon finom, ráadásul ő is kapta valakitől, így ez egy tényleg kipróbált recept!
Üdv,
Dia

szépróza
szépróza / szépróza sze, 2012-06-27 01:04

szia,

nem vagyok gyakorlott sütigyártó, ezért csak feltételesen kérdezem: ha a gyümiszemeket meghengergetnéd lisztben, attól nem lenne jobb? felszívná a levet, amit eresztenek - legalábbis más sütikbe leginkább így rakom őket.

391