Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes zöldborsós csirke

Krémes zöldborsós csirke
Krémes zöldborsós csirke
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Krémes és gyors ebéd a zöldborsószezon közepére. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Most rizs készült mellé, de legközelebb biztosan parázs krumplival dobom fel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót kifejtjük, a csirkét lemossuk, megtöröljük.
  2. A szalonnát egy vastag falú öntöttvas serpenyőben kiolvasztjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük a pörcöket és félretesszük.
  3. A csirkecombokat bőrrel lefelé tegyük a forró serpenyőbe, és süssük 4 percig közepes lángon. Utána fordítsuk meg szintén négy percre. Az utolsó percben mehet mellé a finomra vágott fokhagyma.
  4. Ha szép aranyszínű minden oldalról, ráöntjük az alaplevet és a bort, majd kb. 20 percig főzzük.
  5. Utána hozzáadjuk a zöldborsót, és 6-8 percig főzzük, amíg megpuhul, de azért még roppanós marad. Hozzáadjuk a vajat is a borsóval együtt, és már nem tesszük vissza a fedőt, hogy egy kicsit sűrűsödjön.
  6. Végül belekeverjük a tejszínt, hozzáadjuk a sült szalonnát, és még egyszer újraforraljuk. Elzárjuk alatta a gázt, megszórjuk petrezselyemmel, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 11 679
elküldve: 3
receptkönyvben: 417
elkészítve: 25/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes csirke zöldborsóval, zöldborsós-tejszínes csirkecomb

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fogeling
fogeling Tue, 2016-07-19 16:45

Nézem - tetszik, olvasom - tetszik, de mitől sűrüsödik be?

Henni
Henni / Henni Sat, 2016-07-02 13:15

Az utóbbi időben egyre többször próbálok ki olyan zöldségeket, amelyeket korábban nem szerettem, most a borsóból akartam valami finomat összecsapni - így esett a választásom erre a receptre, mert isteni jól nézett ki. Nos, a végeredmény szintén isteni lett, a vőlegényem nem szégyelli, hogy megkritizálja a kísérleteimet, ha nem sikerülnek, de erre öt csillagot adott, annyit kért, hogy legközelebb alsócombbal csináljam, mert a felsőért egyébként nem vagyunk oda. Nem sikerült tökéletesre, kicsit kevés ideig pirítottam a húst és túl sok vizet adtam hozzá (mert mindig okosabb vagyok, mint a recept), de ebből is tanultam, így sem volt vele semmi gond :)

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Wed, 2016-06-15 09:11

Azonnal megcsináltam, nagyon finom volt, . Kicsit variálnom kellett, mert nem volt itthon csirkecomb, de találtam a mélyhűtőben apró pulykaszárnyakat, azzal is működött. Garnírungnak az előző napról maradt palacsintákat karikáztam fel összetekerve, jó volt a finom szafthoz.
Nagyon jók a receptjeid!

endivia
endivia Sat, 2016-06-11 19:32

3x is végigolvastam a hozzávalókat, de én nem látok ott fokhagymát, szóval mennyi lenne a belevaló?

721
zöldborsó 80 dkg
csirke felsőcomb 5 db
vaj 5 dkg
alaplé 300 ml
habtejszín 100 ml
fehérbor 50 ml
kakukkfű 4 szál
petrezselyem 0.5 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kolozsvári szalonna 5 dkg
fokhagyma 3 gerezd