Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes zöldségkrokett

Krémes zöldségkrokett
Krémes zöldségkrokett
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Waitrose havi receptkártyáinak egyikén szerepelt ez a recept, mely a maradék párolt-főtt zöldség felhasználásának remek módja. Én most csak karfiolt használtam, de bármi megfelel: borsó, kelbimbó, répa, bab, brokkoli, cukkini... És persze, ha nincs maradékunk, direkt erre a célra is párolhatunk egy kis zöldségkeveréket.
Ez a mennyiség előételnek 6 főre, főételnek 4 főre elég, szerintem.


hozzávalók / 4 adag

A kroketthez

A sütéshez

ajánlat

Fontos adaléka a ribizliszósz, mely Angliában roppant népszerű csemege. Mi békebeli magyar ribizlilekvárral ettük, remekül passzolt. Plusz zöldsaláta.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a babérlevéllel forráspontig melegítjük, majd a babérleveleket kidobjuk.
  2. Megolvasztjuk a vajat, s 1 percig kevergetve megpirítjuk rajta a lisztet.
  3. A tűzről levéve, fokozatosan hozzáadjuk a meleg tejet, habverővel folyamatosan keverjük.
  4. Visszatesszük melegedni, s sűrűre főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. Belekeverjük az apróra vágott kapribogyót, a felkockázott zöldégeket, és legalább 5 percig hűlni hagyjuk.
  6. A masszát 12 egyenlő részre osztjuk, melyekből roládokat formázunk.
  7. A kroketteket megforgatjuk tojásban, majd zsemlemorzsában, és 2 ek olajon kisütjük, míg aranyszínűek, ropogósak lesznek. (Ha kell, az olajat pótoljuk.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 487
elküldve: 2
receptkönyvben: 350
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: köretek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldséges rolád, besameles zöldségkrokett, zöldségropogós, zöldségkrokett

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Tue, 2010-06-22 13:12

olvastam olyat hogy a rántott húst sütőben csinálták és kis olajban ami alatt értem én hogy kikenve a tepsi csak. Azért gondoltam hogy talán ezt is......
Esetleg valaki próbált már így húst sütni?!

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-06-22 13:26

Szia kiscsibe!Lehet sütőben rántott husit sütni,de ne a tepsit olajozd be hanem a bepanirozott húsokat permetezd be olajjal.Így ropogósra sül a panír is.De a Durcsó receptjénél az ő sütési módszere javasolt. Üdv:Bogi

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Mon, 2010-06-21 16:18

Kedves Durcsó!

Ami a sütést illeti nem vagyok híve a bő olajnak, viszont a recept nagyon tetszik. Szerinted kis olajon sütőben is meg lehet sütni ezeket? Vagy nagyon folyós massza az egész.

durcs
Durcsó / durcs Tue, 2010-06-22 11:14

Szia, hát, ami azt illeti, 2 ek olaj nem annyira számít bőnek, az úgy fél liternél kezdődik :) Ennél kevesebb olajjal szerintem sütőben sem úszod meg, és nem igazán tudom, hogy a nyers zsemlemorzsa átsülne-e ott. Úgyhogy szerintem maradj az eredeti receptnél, az az olaj nem sok - a bőnek én sem vagyok nagy híve, csak alkalom adtán... :) Üdv, Durcsó

417
zöldborsó 10 dkg
csemegekukorica 10 dkg
sárgarépa 10 dkg
tej 4 dl
babérlevél 2 db
finomliszt 75 g
vaj 5 dkg
kapribogyó 1 ek
zsemlemorzsa 10 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek