Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémleves sütőtökből

Krémleves sütőtökből
Krémleves sütőtökből
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sült tökből készül, a kicsit karamellizát tök édeskés íze pikánssá teszi.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőtököt daraboljuk, a magot kivesszük belőle, és sütőben megsütjük.
  2. Közben a vajon/olajon dinszteljük a hagymát, a végén beledobjuk a szétnyomott fokhagymát (az nehogy megégjen, mert keserű lesz).
  3. Hozzáadjuk a megsült tököt (héja nélkül), felöntjük a víz vagy alaplé egy részével, sózzuk, fűszerezzük, összeforraljuk.
  4. Összeturmixoljuk, a maradék lével kellő sűrűségűre hígítjuk és felforraljuk, ha kell, utána sózzuk.
  5. A tökmagot zsiradék nélkül, óvatosan, hogy ne égjen meg, megpirítjuk.
  6. A tálalásnál a tetejére tejszínt pöttyözünk (az egész levesbe is elkeverhetjük), és pirított tökmaggal meghintjük (tökmagolajat is csepegtethetünk bele), de pirított zsemlekocka is mehet rá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 30 197
elküldve: 10
receptkönyvben: 156
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Veres Mari

Mióta szakács: 2012.11.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

sütőtökleves, sütőtökös krémleves, krémes leves sütőtökből

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ann86hu
ann86hu Sun, 2014-02-02 17:55

Nagyon finom lett tejszín nélkül is, fűszerként pedig szerecsendiót raktam bele. Bekerült a gyakrabban készítendő receptjeim közé, köszönöm! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-11-18 13:02

Elkészítettem a múlt hét végén , mesésen finom, - sütőtök még van, e héten is beiktatva ez a recept, nagyon fincsi, köszönöm. :)
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-03-16 20:21

Nagyon finom leves, köszönöm a receptet,....el fogom készíteni, de már csak ez év végén, elfogyott a sütnivaló tököm..:)
Viszont jó pár percet időztem a kép előtt, mesés a színe, míg odakinn megint a hó,a nagy fehérség és feketeség ,és a szürke füst... :( :(

Pedig március közepe van...hol a tavasz???

A képen látható leves színe, azért sokban kárpótol..:)
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-03-17 10:55

Jelentem!
Elolvasva, és milyen jó, hogy olvastam, köszönöm szépen, nagyon finom ( és szép színű, guszta ), mód segít a répa és a sütőtök....nagyon klassz, köszönöm szépen! :)
Éva-Anyóca

Veres Mari
Veres Mari / Veres Mari Fri, 2013-03-15 23:25

Köszönöm! Én pedig gratulálok a sok finom receptedhez! A tárkonyos báránylevesed meg a mititei-ed szép erdélyi emlékeket is felidéz!
Veres Mari, vagyis Mari nagyi

224
sütőtök 1 kg
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
főzőtejszín 1.5 dl
alaplé 7 dl
curry por 0.5 kk
gyömbér 1 kk
rozmaring 1 csipet
0 ízlés szerint
tökmag 2 ek