Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémsajtos-barnasörös torta

Krémsajtos-barnasörös torta
Krémsajtos-barnasörös torta
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A süteményt tagadhatatlanul a neten talált Guinness torták alapján készítettem, de próbáltam kicsit egészségesebbé tenni erythritollal és tönkölyliszttel, a vajról viszont (ez esetben) nem akartam lemondani.

hozzávalók / 8 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

ajánlat

A süti frissen, langyosan nagyon szaftos, kellemes ízű, másnapra kicsit dermedt, de úgy is finom volt. A tésztába legközelebb kicsit több "cukrot" teszek, viszont a krémbe mérsékelem majd, vagyis a mennyiségen nem fogok változtatni.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése

  1. A sört elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a felkockázott vajat, az átszitált, porrá őrölt erythritolt, és addig melegítjük, míg felolvadnak a sörben. Félretesszük hűlni. A sütőt közepes lángon előmelegítjük (régi gázsütőn sütök).
  2. A lisztet és a kakaót átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a sót. A tojásokat egyenként felütjük, majd elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk a tejszínt, a steviát és a vanília aromát is.
  3. A langyosra hűlt sörös keveréket négy részletben hozzákeverjük a lisztes keverékhez. Alaposan elkeverjük, egy folyós masszát kell, hogy kapjunk. A 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt teszünk, az oldalát megvajazzuk.
  4. Közepes lángon 50 percig sütjük (tűpróba!), a sütési idő vége felé mérsékeljük a lángot, 5 percig a sütőben pihentetjük a tésztát. Sütőből kivéve, addig várunk a krém felkenésével, amíg legalább langyosra nem hűl.

A krém elkészítése

  1. A krémsajtot elkeverjük a finomra őrölt erythritollal és a steviával. A tejszínhabot felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a krémsajtot.
  2. A krémet hűtőben pihentetjük, amíg a sütire várunk.

A torta összeállítása

  1. A langyosra hűlt piskótán eloszlatjuk a krémet. (Aki türelmes, megvárhatja, hogy kihűljön, de így is teljesen jó volt.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 519
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

pipőke

Mióta szakács: 2015.05.08.
40 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: sörös receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sajttorta sörös tésztával, sajtkrémes sörös torta, barna sörös torta tejszínes sajtkrémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

444
barna sör 2.25 dl
vaj 18 dkg
erythritol 18 dkg
tönkölybúza liszt 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
tojás 2 db
sütőpor 7.5 g
1 csipet
stevia por 1 csipet
habtejszín 1 dl
vaníliaaroma 1 kávéskanál
krémsajt 20 dkg
erythritol 9 dkg
habtejszín 1 dl
stevia por 1 csipet