Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémsajtos brownie

Krémsajtos brownie
Krémsajtos brownie
32 perc / előkészület: 15 perc sütés: 17 perc
receptkönyvben hozzászólások (71)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azoknak, akik unják már a klasszikus brownie-t. A krémsajttal egy kis változatosságot vihetünk az ízekbe. (Az ötlet Nigella Lawson süteményeskönyvéből.)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat az étcsokival vízgőz felett összeolvasztjuk, félretesszük hűlni.
  2. A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt vajas csokit.
  3. A sót és a lisztet is beleöntve simára keverjük a tésztát.
  4. A massza felét sütőpapírral kibélelt tepsibe (kb. 27 x 18 x 3 cm-esbe) öntjük, beborítjuk a vékony szeletekre vágott sajttal és rásimítjuk a maradék tésztát úgy, hogy teljesen elfedje a sajtszeleteket.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk (légkeverésen) kb. 17 percre. Közben folyamatosan ellenőrizzük, akkor jó, amikor a teteje már megszilárdul, a belseje pedig puha és nedves marad.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 129 238
elküldve: 39
receptkönyvben: 2 146
elkészítve: 95/129
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Brownie krémsajttal, krémsajttal töltött brownie

Hozzászólások (71)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gombócka
Gombócka Fri, 2016-10-07 13:11

Imádom ezt a receptet, úgy ahogy van tökéletes! Ma is ezt fogom készíteni tripla adaggal :)

nhd9010
nhd9010 Thu, 2013-09-26 11:42

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ha a brownie tepsim 33x19x3 cm, akkor kell változtassak az arányokon, vagy csináljam az eredeti recept szerint? Köszönöm!

dhedy
dhedy Thu, 2012-07-26 18:21

Kipróbáltam, de nálunk a gyerekek túl sósnak találták benne a Philadelphia krémsajtot. Ma újra sütöttem egy adagot, de most baracklekvárt tettem bele. Isteni lett!

tunder111
tunder111 Sun, 2012-05-27 12:30

Eddig ez a legjobb brownie recept amit kipróbáltam. Már sokadjára készítem, most is épp sül egy adag, csak most nem tudtam krémsajtot venni, ünnep lévén meg már nincs bolt, de eperdarabokat kevertem a tésztába, gondolom nem rontja el. De a család imádja, köszönet érte!!!:-)

Elizabetti
Elizabetti Sun, 2012-04-29 11:36

Már harmadszor csinálom....:D Csak akadt egy kis gond. Elromlott a konyhai mérlegem!! :(((

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Wed, 2012-04-11 14:52

Szia!
Imádjuk a brownie-t úgyhogy hétvégén ezt tuti megsütöm.
Annyi lenne a kérdésem, hogy én mascarponéval fogom csinálni, és csak úgy natúr kell "rákenni" vagy cukrot kell rakni a sajtba?
Olvastam, hogy valaki tett valaki nem. Alapból olyan íztelen a mascarpone, és nem tudom, hogy elég az a cukor ami tésztában lesz vagy külön kell a sajtba is.
Köszönöm a receptet. Biztos isteni finom lesz. :-)

petra
Petra / petra Thu, 2012-04-12 13:58

szia,
Elvileg abba sem kell cukor, elég édes lesz a tésztával együtt!
Jó sütést!
Petra

orsolya77
Hókifli / orsolya77 Mon, 2012-03-19 13:44

Tegnap elkészült a párom születésnapjára. Alig bírtam megállni hogy ne faljam fel mindet :) Az illat az íz....Fenomenális amit véghezvitt a konyhába :) Köszönöm: Orsi

boanka
boanka Sat, 2012-03-03 21:13

Ma elkészítettem, "házi krémsajttal". Finom lett, de szerintem a tészta mennyisége kevéske, pedig felturbóztam egy kis plusz tejszínnel is. Igaz pár centivel nagyobb tepsibe tettem az ajánlottnál, de akkor is kevésnek tűnt 2 felé osztani, így a tetejére került a kulimász:-) Jó lett, köszi.

edcsika
edcsika Sun, 2012-02-26 15:22

Ennyi pozitív vélemény után én rögtön dupla adagot készítettem és nem bántam meg. Mennyei lett... :)
Köszi a receptet.

Barbi7101
Barbi7101 Wed, 2012-02-22 11:34

Ez valami isssssteni!!!!!! Az uram minden nap minden mennyiségben megenné. :)

Huncutka1980
Ada / Huncutka1980 Thu, 2012-02-16 22:38

Életem első brownie-ja :) nádcukorral, mascarpone sajttal és szilikon tortaformában - tökéletes és nagyon finom lett, kösziii

tunder111
tunder111 Fri, 2011-12-30 20:28

Életem első brownie-ja, Szilveszterre csináltam, de nem biztos, hogy marad belőle addig. Valami eszméletlen finom és nagyon hamar megvan. Köszönet a receptért.

Niggagirl
Niggagirl Sat, 2011-12-10 20:53

Nagyon jól néz ki tuti megsütöm imádjuk a browniet főleg a Nigella félét:) Viszont én is megkérdezném hogy miért került az olcsó kategóriába? Észre vettem egy-két szakács receptjénél hogy az olcsó kategóriába került a kreációjuk, miközben olyan olcsónak nem mondható hozzávalókat tartalmaz mint a:Philadelphia krémsajt vagy a cukort helyettesítő xilit stb.:) De persze biztos vannak akik anyagilag úgy állnak(a többséggel ellentétben) hogy náluk ezek az alapanyagok nem számítanak drágának:) Bocs ez nem ide tartozott, csak már kikivánkozott:)

Elizabetti
Elizabetti Wed, 2012-02-22 16:57

Én Mascarponét gondoltam a Philadelphia helyett.... és bizony az sem olcsó! Akár most azonnal megcsinálnám, csak itt a kisboltban nem kapni Mascarponét. Egy kicsit messzire kellene mennem érte. De a hétvégére meglesz!

kisfruzsi
kisfruzsi / kisfruzsi Tue, 2011-11-29 15:00

Elkészítettem én is, dupla mennyiséget, natúr krémsajtból, amibe tettem vaniliáscukrot is. Nagyon finom lett!

Pasztorella
Pasztorella Sun, 2011-10-09 10:04

Tegnap kipróbáltam, nagyon finom lett. Egyetlen egy gondom volt csak vele. Mascarpone-t használtam és hiába próbáltam felhabosítani előtt, alig bírtam az első csokiréteg tetején szétkenni. Így az alsó barna réteg összekeveredett a fehérrel. Csak esztétikailag lett más, de az íze isteni finom. Az a ropogós tető... hát az valami mennyei volt, a belső puhább réteggel.

hlia
hlia Sat, 2011-06-18 15:01

Juj,ez nagyon finom lett!Bár nem olcsó,de az íze mindent kárpótol!

jutkacsutka
jutkacsutka Wed, 2011-03-16 23:07

Nagyon finom lett a sütemény,igaz még forró de nem bírtam ki,hogy ne teszteljem le :-) bár én mascarpone-t használtam,mert nem kaptam olyan krémsajtot amit írtál de így is isteni!
Köszönöm a receptet!

Mamma
Mamma mia / Mamma Wed, 2010-12-22 10:41

valóban nem olcsó de 1-2 kockánál többet rövid időn belül nem tudsz megenni mert eltelít a tömény isteni íz hatás. de

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-12-19 09:04

Megcsináltam és iszonyú finom lett! Köszönöm a receptet!
Azt szeretném kérdezni, hogy valaki csinálta már rendes étcsokiból? Bevallom én dupla adagot csináltam és 3 tábla csoki, fél kg mascarpone... hát nem olcsó...

Dettti
Dettti Fri, 2010-11-19 13:46

Isteni finom, de sajnos nagyon kevésnek bizonyult :-( Legközelebb dupla adagot kell készítenem, az már "emberibb" mennyiség :-) Én is mascarpone-t használtam.

Köszi a receptet!

Zsolnai
Zsolnai Thu, 2010-11-18 01:27

Én is mascarponeval készítettem el, hát isteni lett, főleg míg meleg és szétfolyik a sajt a szádba.Köszi a receptet, azt hiszem mostanában sűrűbben jövök :)

elluka
elluka Tue, 2010-11-02 18:27

Hétvégén elkészítettem, csak én mascarponet-t raktam a közepébe! Nagyon finom lett! Köszi a receptet! :)

ljudmila
ljudmila Tue, 2010-10-19 19:25

Ezt az imént én is megsütöttem, és isteni lett! A csoki és a krémsajt nagyon jól egészítik ki egymást. Én a Sparban vettem sima krémsajtot (budget termék). A maradék vaníliás cukorral összekevertem a sajtot, és úgy rétegeztem az első réteg brownie fölé. Nagyon szép lett, mintha csak szeleteltem volna. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-07-25 16:56

Szeretném ha kisegítenétek az alapfogalom ismeretével: pl. mi a brownie? Köszönöm!

Mamma
Mamma mia / Mamma Tue, 2010-09-21 21:46

Mivel ez tipikus amerikai süti és angolul a brown barnát jelent ebből ki lehet találni miért kaphatta a nevét. A brownie jelentése még a manó de szerintem ehhez nincs köze.

Mamma
Mamma mia / Mamma Sat, 2010-04-03 21:14

Én a krémsajtot nem szeletelem , hanem habzsákba teszem és csíkokat nyomok az alsó rétegre.
Ez gyorsabb és nem leszek nyakig maszatos. Ajánlatos a hűtőből korábban kivenni a sajtot , úgy könnyebben préselhető ki a zsákból. Egyébként kiváló választás a sós édes párosítás, ettől nem olyan tömény a csokis süti. Most nálunk is ez a sláger. Köszönjük !

drops
drops Fri, 2010-03-12 23:42

nagyon jó a recept, én is ismerem a házi "mascarponét" nagyon finom, ezt megsütöm vasárnapra jönnek a gyerekek

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-02-14 14:29

ott az áll hogy krémsajt, például philadelpia.
ezt azt sugallja hogy más nem sós sajt is jó:D

de lényegtelen, legközelebb olyat veszek.

ja de a vendégeknek így is ízlett:D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-02-13 15:08

elékészítettem sima krémsajttal, érdekes íze lett.
szavakban ki nem fejezhető:D
elvileg mascarponéval kellene csinálni?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-02-13 17:01

Nem. Philadelphia krémsajttal. Ott van a receptben a hozzávalóknál.

Vicky79
Vicky79 Mon, 2010-02-08 11:45

Sziasztok! Nagyon finom és hamar el is fogyott... de én sima krémsajtból készítettem, és így egy kicsit fura volt, hogy enyhén sós ízt adott neki. Úgyhogy biztos jobb lenne Mascarponéval csinálni. De így sem maradt rajtunk :)

KZsuzsi
KZsuzsi Sat, 2010-01-30 11:22

  Sziasztok, valóban nagyon finom ez a süti! Sajnos a gyerekeimnek túl intenzív (túl kontrasztos) volt a Philadelphia krémsajt sós-savanykás íze benne, ezért legközelebb mascarponéval csinálom.
A tésztája is pont tökéletes, köszönöm a receptet!

petra
Petra / petra Thu, 2010-01-14 22:07

Helga78,
egy ekkora tepsivel lesz belőle:
"A massza felét sütőpapírral kibélelt tepsibe (kb. 27 x 18 x 3 cm-esbe) öntjük.."

518
étcsokoládé 125 g
vaj 125 g
tojás 2 db
cukor 150 g
vaníliás cukor 1 ek
finomliszt 75 g
1 csipet
krémsajt 200 g