Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémsajtos-cukkinis csirkemell serpenyőben

Krémsajtos-cukkinis csirkemell serpenyőben
Krémsajtos-cukkinis csirkemell serpenyőben
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekkel ezelőtt született egy kreatív estén, azóta nagyon sokszor készítettem már. Villámgyorsan elkészíthető könnyű és finom ebéd vagy vacsora. Kész állapotában nem igazán fotózható, nem véletlenül nevezte el a párom "dzsuvás" húsnak :).

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Köretként párolt rizst ajánlok mellé.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet és a cukkinit kockára vágjuk.
  2. Az olívaolajat serpenyőben felhevítjük, megpirítjuk rajta a csirkemellet, majd amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a cukkinit és azzal pirítjuk tovább. Sózzuk-borsozzuk. Csak addig pirítsuk, míg a cukkini roppanós marad (ha megnyomjuk a fakanállal, még van tartása, és megkóstolva már puha, de még roppanós.)
  3. Hozzáadjuk a krémsajtot, átforgatjuk (de ne sokáig, mert a sajt leéghet) és végül a tejszínt hozzáadva átforrósítjuk. Ha szükséges, utánízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 43 820
elküldve: 36
receptkönyvben: 1 407
elkészítve: 87/99
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-cukkinis serpenyős csirkemell

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csend_zenésze
csend_zenésze Sun, 2015-11-01 11:44

én is beállok a megköszönők sorába. mivel nekem is volt itthon egy kis fokhagymám, nem sajnáltam bele, plusz volt egy fél fej lilahagymám, amit muszáj volt elhasználni, na, az se rontotta el. ;) nagyon köszi a receptet - gyors, tartalmas és nagyon finom! :)

Lovasfej
Lovasfej Wed, 2015-05-06 14:32

Kis módosítással megcsináltam. Párom tiltakozott a cukkini ellen, ezért hirtelen ötlettől vezérelve alma került bele. Nagyon finom lett, alig bírt vele leállni. :) Ha legközelebb is almával csinálom, akkor kevesebb tejszínt rakok bele és inkább mással higítom, mert nekem kicsit tömény lett. Cukkinivel biztosan nincs ez a gond. Kösznöm a receptet.

cicelle
cicelle Wed, 2014-07-30 13:05

Meglepően finom, köszönöm szépen! És gyors és egyszerű :-) Nincs túl sok gyakorlatom a cukkinivel, úgyhogy a hozzám hasonlóan tapasztaltak számára hasznos tipp lehet, hogy a roppanósság megtalálásánál figyelni kell egy kicsit. Hirtelen kerül abba az állapotba, és onnan nagyon hamar válik tuttyadttá :-)
Az elnevezést én sem igazán értem, mert szerintem is guszta látvány, mindenesetre a dzusvás húson jót nevettem :-D
Köszönöm a receptet!

cicelle
cicelle Tue, 2014-07-29 12:02

Kedves Kerzsu,
ha van rá mód, mindenhez inkább habtejszínt használj! A "hab" elnevezés csak arra utal, hogy habbá lehet verni, mivel valódi tejszín. A főzőtejszínt azért találták csak ki, hogy el lehessen adni azt is, amit amúgy nem vennénk meg, de így okés, mert 'hát a nevében is benne van, hogy főzésre való'...pedig leginkább meg sem kéne ennünk. Itt egy jó összeállítás a témában: http://www.origo.hu/tafelspicc/teszt/20140108-a-fozotejszin-nem-fozesre-...
Remélem nem haragszol, nem kioktatni akarlak, csak segítő szándék vezérel!

Waldi
Waldi Mon, 2014-06-02 09:48

Tegnap kipróbáltam, nagyon gyorsan elkészíthető, könnyű és finom! (A csirkemelleket mindig beáztatom egy éjszakára fokhagymás tejbe, így a rántott husi sem olyan száraz. Ebből vettem ki pár szeletet, ezzel megadtam azt a jó kis fokhagymás ízt, amit a többiek is írtak.)
Köszi, nagy siker volt!

zsiraf18
zsiraf18 Tue, 2014-05-27 21:28

Köszi a receptet, imádom az ilyen egyszerűen összedobható ételeket. :) Én is tettem bele okhagymát, meg egy pici kakukkfüvet. :)

Kisgombóc
Kisgombóc Sat, 2013-09-28 13:51

Köszi a receptet!
Én dupla adag krémsajttal készítettem, tejszín nélkül. Nagyon fincsi lett! :)

agimami
agimami Sat, 2012-08-04 13:21

Tegnap este ezt készítettem vacsorára és eddig azt hittem én találtam ki. Nagyon finom,könnyű étel,köret nélkül direkt jó vacsorára. Provanszi fűszerrel bolondítottam úgy, hogy a húst sajtkrémmel,a tejszinnel és a fűszerrel előre összekeverve "pácoltam".

zsuzska82
zsuzska82 Sat, 2011-03-26 13:36

Bővült a repertoárom ezzel a könnyű és villámgyorsan elkészíthető finomsággal!!!! Nagyon köszönöm! Tökéletes egy munkával eltöltött nehéz nap utáni vacsorának. :)

Nuff
Nuff / Nuff Fri, 2011-03-25 09:29

:D dzsuvás hús, ez jó :)) Kedves miskolci 'társam' köszönöm ezt a receptet, biztos, hogy nemsokára az asztalra kerül :))

suvkat
suvkat Sat, 2011-02-05 22:22

Hát nem tudom, miért kapta ez a remekmű a dzsuvás elnevezést, mert szerintem guszta, de az biztos, hogy az íze mennyei!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-10-27 15:01

Szia! Kipróbáltam, nagyon finom lett! Pulykacombfiléből is elkészítettem és tettem bele fokhagymát is. Így is Isteni! :-) Köszi.

Erika

BlueVelvet
BlueVelvet / BlueVelvet Tue, 2010-08-17 13:12

Ma csináltam meg másodszor ezt az ételt, isteni finom lett, hatalmas volt a siker. Tényleg nagyon hamar elkészül. Köszönet érte!

Risi13
Risi / Risi13 Mon, 2010-06-28 18:22

Szia Juci!
Ma elkészítettem az idei első cukkini termésemből ezt az ételt. :-) Nagyon finom lett! Igaz csirkemell helyett tofut tettem bele, mert az volt itthon, de így is jó lett! :-) Köszi!
Risi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-06-24 13:21

Nagyon finom ez a husi.Most csinálom másodszor,de elfogyott már elsőre is pillanatok alatt.

zafir100
zafir100 Sat, 2010-04-24 09:26

Tegnap készítettem el és valóban nagyon finom lett. Én még megbolondítottam néhány gerezd zúzott fokhagymával is.

Angibangi
Angi / Angibangi Wed, 2010-04-21 15:32

Nem nagyon szeretem a cukkinit, de ez a kép annyira szép, hogy megkívántam =D

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Tue, 2010-04-20 18:21

Örülök, ha tetszik! :)
Igazándiból a legeslegfinomabb a Tihany camembert "kenős" krémsajttal, eredetileg azzal csináltam, de már egy jó ideje nem láttam sehol, ezért is nem azt írtam...lehet, hogy kivonták a forgalomból? :(

430
csirkemell filé 25 dkg
cukkini 20 dkg
olívaolaj 1 ek
tömlős krémsajt 10 dkg
habtejszín 1 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint