Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémsajtos diós kiflicskék

Krémsajtos diós kiflicskék
Krémsajtos diós kiflicskék
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom aprósütemény. Dió helyett elkészíthetjük kókusszal vagy mandulával is. A már kihűlt kiflicskéket megszórhatjuk kevés porcukorral is.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához:

A töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókból sima tésztát gyúrunk. Fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben hozzáadogatva a cukrot is. Majd hozzákeverjük a diót.
  3. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk.
  4. A tészta ¼-ét lisztezett munkalapon 26 cm átmérőjű körre nyújtjuk, majd 16 cikkre vágjuk, a cikkeket kevés töltelékkel megkenjük, majd a szélesebb végétől kezdve feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  5. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 373
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

krémsajtos kiflik, édes diós kiflik krémsajtosan, krémsajtos dióhabos kifli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

791
vaj 250 g
krémsajt 200 g
finomliszt 400 g
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 2 db
cukor 200 g
dió 250 g