Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémsajtos egészséges répatorta

Krémsajtos egészséges répatorta
Krémsajtos egészséges répatorta
75 perc / előkészület: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Répatorta kedvelő barátaim nem hitték el, hogy ez a süti teljes kiőrlésű, és alig van benne zsiradék. Aki diétázik, az vegyen light krémsajtot, vagy máz nélkül készítse el a sütit. A banán miatt akár az a 60 g erytrit is elhagyható, vagy pár kanál mézzel helyettesíthető a tésztában.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Máz és díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Sütemény

  1. A sütőt 180 fokra melegítjük. Lereszeljük a répákat és az almát.
  2. Összekeverjük a lisztet, zabpelyhet, sütőport, szódabikarbónát, sót, fahéjat egy tálban.
  3. Egy másikban összedolgozzuk a leturmixolt banánokat, erythritolt, tojást, tojásfehérjét és a vanília aromát. Hozzáadjuk a kókuszolajat, tejet, a lereszelt almát és répát.
  4. A krémes masszát hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Ha már összeállt, beleszórjuk az összetördelt magvakat.
  5. Az így kapott tésztát gyümölcskenyér sütőformába öntjük (kb. 3/4-ig, mert szépen meg fog emelkedni), és az előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük, hogy kész van-e azzal, hogy beleszúrunk egy hurkapálcikát. Ha szárazon jön ki, elkészült a süti.

Máz és díszítés

  1. Miközben hűl a sütemény (kb. 10-15 percig), elkészítjük a mázat.
  2. Turmixgéppel vagy habverővel elkeverjük a puha krémsajtot a por"cukorral", fahéjjal és vaníliával.
  3. A krémet rákenjük a kihűlt sütire, és néhány egész pekándióval díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 28 844
elküldve: 5
receptkönyvben: 397
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Mentesen kérem

Mióta szakács: 2014.11.02.
38 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

cukormentes répatorta, cukormentes banánkenyér, cukormentes gyümölcskenyér, teljes kiőrlésű gyümölcskenyér pekándióval

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sonsy
sonsy Sun, 2016-05-08 19:55

A recept nagyon tetszik. Csak egy kérdésem van: mitől lesz édes? A tészta ugyanis erythritolt tartalmaz és a sütési hőfok 180 C. Az erythritol 160 C fokon bomlik.-

ernacowa
Mentesen kérem / ernacowa Mon, 2016-05-09 08:06

Hú, a kémiai hátteret nem ismerem ennyire, de én mindig erytrittel sütök, általában 180 fokon & mindig elég édes lesz :)

189
sárgarépa 3 közepes db
alma 1 közepes db
zabliszt 1.25 bögre
zabpehely 0.25 bögre
sütőpor 1 teáskanál
szódabikarbóna 0.25 teáskanál
0.25 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
banán 2 közepes db
erythritol 60 g
tojás 1 db
tojásfehérje 1 db
vanília kivonat 1 kávéskanál
kókuszolaj 1 ek
tej 80 ml
pekándió 2 dkg
krémsajt 250 g
erythritol 3 ek
fahéj 0.5 kávéskanál
vanília kivonat 0.5 kávéskanál
pekándió 1 dkg