Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémsajtos-erdei gyümölcsös csokoládékehely

Krémsajtos-erdei gyümölcsös csokoládékehely
Krémsajtos-erdei gyümölcsös csokoládékehely
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennél egyszerűbb mesés falatkákat elképzelni sem tudok. A natúr krémsajt, gyümölcs és étcsokoládé mesés fúziója kis pálinkával megrészegítve.

hozzávalók / 6 adag

A csokoládékelyhekhez

A sajtkrémhez

A kompóthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A csokoládékelyhek

  1. A csokoládékelyhek készítéséhez a csokoládét törjük darabokra, majd mikrohullámú sütőben olvasszuk fel.
  2. A háztartási boltokban kapható szív vagy kerek szilikon muffin-formákba merjünk egy teáskanálnyit az olvasztott csokoládéból, majd óvatosan folyassuk körbe a falon, hogy mindenhol jól befedje.
  3. Ha kihűlt, helyezzük pár órára hűtőbe, hogy megdermedjen.
  4. Ahogy megdermedt, óvatosan fejtsük le a szilikon burkolatot, majd fordítsuk ki a formából a kelyhet.
  5. Felhasználásig hűtőben tartsuk.

A sajtkrém

  1. A sajtkrémhez habverővel keverjük össze a porcukrot a sajtkrémmel és a vaníliarúd kikapart belsejével, majd az előzetesen habbá vert kb. 1 dl tejszínt óvatosan forgassuk bele a krémbe.
  2. Az így kapott krémet felhasználásig hűtőben tartsuk.

A kompót

  1. A kompóthoz egy edényben keverjük össze a gyorsfagyasztott erdei gyümölcsből 1 csészényit ¼ csésze porcukorral és 1 evőkanál limelével.
  2. Közepes hőmérsékleten forraljuk, majd vegyük le a hőmérsékletet, és alkalmankénti keveréssel kb. 10 perc alatt főzzük sziruposra, közben próbáljuk meg villával egyneműsíteni. Ha szükséges, némi víz hozzáadásával pótolhatjuk a folyadékveszteséget.
  3. A végén adjunk hozzá málnapálinkát.
  4. Mikor elkészült, hűtsük le, majd keverjük hozzá a maradék erdei gyümölcsöt. Tálalásig tartsuk hűtőben.

Összeállítás

  1. A csokikehelybe merjünk a krémsajtból, majd halmozzuk a kompótot a tetejére.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 892
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ledomoni

Mióta szakács: 2014.11.17.
12 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokikosárkák krémsajtos krémmel, pálinkás-krémsajtos csokikosárkák, erdei gyümölcsös-krémes csokikelyhek

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

449
étcsokoládé 20 dkg
krémsajt 25 dkg
porcukor 0.5 bögre
vanília 1 db
habtejszín 1 dl
erdei gyümölcs mix 30 dkg
porcukor 0.25 bögre
limelé 1 ek
pálinka 2 ek