Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémsajtos-fehér csokoládés sütemény

Krémsajtos-fehér csokoládés sütemény
Krémsajtos-fehér csokoládés sütemény
105 perc / előkészület: 45 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különlegesnek tartottam a hozzávalókat.
Finom, nagyon édes, a közepe egy kicsit folyós, olyan mint a brownie-é. A recept szerint krémsajt kell hozzá, nekem natúr vajkrémem volt itthon, de nagyon finom lett így is. És ha juharszirupot vesztek, azt a DM-ben vegyétek. Ami a tescóban kapható, abban 3% a juharszirup.
Ezt a receptet kb. egy hónapja raktam ide föl, de a kép minősége nagyon rossz volt ezért nem fogadta el a N-S. Megíméleztük, hogy még egyszer megsütöm, lefotózom... Na, hát most meg ez lett a sütiből. Ez még szép is. Ha láttátok volna, amikor teljesen leszedtem róla a tortaformát.  Úgyhogy.

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A tésztához

ajánlat

Nagyon figyelni kell a sütő hőmérsékletére, mert belül szétfolyik, és kívül már szép barna.  Azt gondoltam, már kész. Ajánlatos tűpróbát csinálni. Én nem csináltam. Meg is lett az eredménye. Még egy javaslat, hogy valamit tegyetek a sütő aljára, vagy a tortaformát tegyétek egy tepsire, mert szivárog belőle a  tészta és bizony elég büdös, és a füst is nagy lesz. Ezért is kaptam ki a sütőből gondolkodás nélkül, ezért is gondoltam, hogy kész.  Remélem, nem vettem el senki kedvét, mert tényleg finom és különleges, nem megszokott az íze

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémsajtos töltelékhez tegyük egy edénybe az összes hozzávalót, és jól keverjük össze, tegyük félre.
  2. A tésztához  tegyük egy tálba a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot, s keverjük, míg könnyű, habos nem lesz.
  3. Fokozatosan adjuk hozzá a felvert tojásokat.
  4. A vajas masszába szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet.
  5. Végül az olvasztott  csokoládét keverjük bele.
  6. A sütőt melegítsük elő.
  7. Egy normál méretű tortaformát kivajazunk, sütőpapírral kibélelünk.
  8. Tegyük bele a tészta felét, majd rá a krémsajtos tölteléket, és erre mehet a másik fele a tésztának.
  9. A sütési idő a sütőtől is függ. Akkor jó, ha teteje egy kicsit barna és remegős lesz.
  10. Hagyjuk a formában kihűlni (mi nem hagytuk : ) ), tálaláshoz porcukorral szórjuk meg.
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 228
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

mislenbaba

Mióta szakács: 2010.07.02.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

amerikai szőkeség, fehér csokoládés édesség Nagy süteményeskönyv-ből van a recept.

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1660
vajkrém 250 g
fehér csokoládé 6 dkg
juharszirup 62.5 ml
tojás 1 db
finomliszt 1 evőkanál
vaj 230 g
cukor 1.5 bögre
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 4 db
finomliszt 1.5 bögre
sütőpor 0.5 tk
fehér csokoládé 170 g