Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémsajtos házi pizza

Krémsajtos házi pizza
Krémsajtos házi pizza
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tészta anyukám receptje. A szószt magam találtam ki. Kicsit változatosabb és szerintem finomabb is, mint a paradicsomszószos változat. :) A tetejére pedig bármit lehet rakni, ki mit szeret. Én például maradék sült csirkehúsosat vagy zöldségeset is szoktam csinálni.

hozzávalók / 3 adag

A pizza tésztához

A szószhoz

A feltéthez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pizzatésztához felfuttatjuk az élesztőt a cukorral a langyos vízben vagy tejben. Majd összekeverjük a hozzávalókat, és jól összedolgozzuk. Kb. fél óráig kelesztjük meleg helyen (én kelesztőtálban szoktam).
  2. Míg a tészta kel, kikeverjük a szószt, felszeleteljük a feletétnek valót, a sajtot lereszeljük (kivéve a mozzarellát, azt úgy tördeljük rá a pizzára).
  3. Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk, és kiolajozott tepsibe fektetjük.
  4. Megkenjük a szósszal, ráhelyezzük a feltétet, és berakjuk az előmelegített sütőbe. 220 fokon kb. 20-30 percet sütjük. Ha megpirult a sajt a tetején kivesszük, felszeleteljük, és már ehetjük is.

Jó étvágyat!

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X40 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 861
elküldve: 5
receptkönyvben: 318
elkészítve: 12/20
Facebookon megjelent: -

szakács

csiganyuci

Mióta szakács: 2012.07.29.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

soksajtos pizza, szalámis pizza tejfölös alappal, krémsajtosa alapú pizza

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hsgyorgyi
hsgyorgyi Mon, 2015-03-02 15:45

Megsütöttem sajnos, pont vendégeknek! A tésztája morzsalékos és kemény. Nem hasonlított pizza tésztára , pedig szépen megkelt , nem tudom ,hogy mi volt a hiba. Ezzel a recepttel biztos nem próbálkozom többet! Lehet, hogy a krumpli jót tett volna neki!

papacica
papacica Sat, 2013-09-21 22:00

Végre egy jó pizza tészta recept, ami nem szárad ki, nagyon finom lett!! Volt ebédről kimaradva egy kis krumpli püré, ami, már két embernek kevés, egy embernek sok lett volna, így a tésztát feldobtam vele!! Isteni lett, és még másnap reggel a maradék se száradt ki!!! Köszönet a receptért!! Kezdők is bele vághatnak nyugodtan! Az egyszerűségében rejlik a NAGYSZERŰSÉGE!!!

kadara
kadara / kadara Fri, 2013-02-15 19:53

Létezik, hogy a tésztájába egyáltalán nem kell cukor, legalább egy kiskanálnyi? Holnap szeretném megcsinálni...

1382
tönkölybúza liszt 30 dkg
friss élesztő 2 dkg
tej 0.5 dl
cukor 1 késhegynyi
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
gyömbérpor 0 ízlés szerint
víz 1 dl
krémsajt 75 g
tejföl 1 dl
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
szegfűbors 0 ízlés szerint
paradicsom 1 db
póréhagyma 1 db
paprika 1 db
csemegekukorica 70 g
pulykamell sonka 10 dkg
sonkásszalámi 10 dkg
bacon 10 dkg
mozzarella 10 dkg
ementáli sajt 10 dkg
sajt 10 dkg