Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémsajtos lepény

Krémsajtos lepény
Krémsajtos lepény
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cheesecake rajongók figyelem! Ez a süti önmagában egy mennyei finomság, mivel olyan az állaga, mint a cheesecake töltelék. Pillanatok alatt összeállítható, gyorsan megsül. Igen, sajnos meg kell várni, hogy kihűljön... ez nem könnyű fázisa a készítésnek! :) Forrás: Stahl Magazin 2012 ősz

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A tálaláshoz

ajánlat

Megjegyzés: Mivel nagyobb mennyiségű krémsajt szükséges hozzá, érdemes Metróban megvásárolni a (gazdaságosabb) nagyobb kiszerelést.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra és kivajazunk egy 20x30 cm-es tepsit.
  2. Belereszeljük egy nagy tálba a citromok héját, majd kifacsarjuk a levüket, és átszűrve ráöntjük a citromhéjra.
  3. Rákanalazzuk a krémsajtot, a cukrot, a vanília kikapart magjait, a tojásokat és az egészet robotgéppel 2-3 perc alatt jól összekeverjük.
  4. Lassabb fokozatra kapcsolunk, hozzáadjuk a lisztet és a tejszínt is.
  5. A meglehetősen híg tésztát óvatosan beleöntjük az előkészített tepsibe, és kb. 25 perc alatt megsütjük.
  6. Rácsra téve teljesen kihűtjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 744
elküldve: 11
receptkönyvben: 173
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sajtos pite, sajttorta pite formában, citromos sajttorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

shoot1ngstar
shoot1ngstar Sat, 2015-02-28 19:20

sziasztok! előre is bocsánat a nagy valószínűséggel "buta" kérdésért, ( nem vagyok 1 konyhatündér... sőt :) ) robotgép nélkül is el készíthető ugye? botmixerre felszerelhető habverőm van még esetleg. előre is köszönöm a segítséget! :)

viki82
viki82 Tue, 2012-10-30 18:11

Ahhh, cheesecake rajongo vagyok! Es milyen egyszeru megcsinalni. :) Egy kerdes: a tejszint fel kell elotte verni, mielott a kremsajtos keverekhez ontjuk?

mignon
Mignon / mignon Tue, 2012-10-30 21:21

Szia!
Szuper!! Akkor biztos nagyon ízleni fog neked is! :)
Nem, nem kell felverni, csak beleöntjük a többi hozzávalóhoz és kész!
Remélem te is hamarosan elkészíted! :)
Jó sütést, üdv:
Mignon

540
citromhéj 2 citromból nyert
citromlé 2 citromból nyert
krémsajt 50 dkg
cukor 16 dkg
vanília 1 db
tojás 8 db
finomliszt 16 dkg
habtejszín 4 dl
vaj 1 ek
porcukor 1 ek