Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémsajtos mini tart

Krémsajtos mini tart
Krémsajtos mini tart
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Istenien finom omlós tészta, belül folyós sajtos. Ajánlani tudom mindenkinek, nagy főzőtudomány sem szükséges. Ha nincs mini-pite formánk, lehet ezt egy nagy piteformában is megcsinálni. Remek egy könnyű vacsorának, vagy vendégváró falatkáknak.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a víz kivételével robotgéppel keverjük össze, míg morzsás nem lesz. A vizet evőkanalanként adjuk hozzá, de már a kezünkkel gyúrjuk a masszát. Mikor tésztaállagot kapunk, tegyük hűtőbe fél órára.
  2. Sütőt melegítsük elő 190°C-ra. Ha letelt az idő, vegyük ki a hűtőből, lisztezett felületen nyújtsuk ki nagyon vékonyan (0,5-1mm).
  3. A krémsajtot a mikróban melegiítsük fel kb. 10 másodpercre, amíg folyós nem lesz. Közben verjük fel a tojásokat, tegyük bele a felszelt hagymát. Külön tányérra reszeljük le a sajtot.
  4. A tésztát illesszük bele a mini formákba óvatosan, szaggassuk le ami kimaradt az oldalából.
  5. Először tegyük bele egy sonkát mindegyikbe,majd a krémsajtot osszuk szét, következnek a sajtok, kivéve a füstölt, rá a tojásos hagyma,és a legtetejére a füstölt sajt.
  6. Süssük kb. 15-20 percig őket.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 033
elküldve: 4
receptkönyvben: 482
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

csokipancsi

Mióta szakács: 2010.08.21.
9 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mini sajtos pite, sonkás-sajtos minipite

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Melinda85
Melinda85 Thu, 2014-11-13 09:05

Kipróbáltam, tökéletes. Minit is készítettem soufflé formában, de a tészta pont egy normál piteformát kibélel, így az is lett. Elfogyott fél óra alatt és ennyi "mmmmmm"-t még nem kaptam. Köszönöm a receptet!

Melinda85
Melinda85 Thu, 2016-01-07 15:20

Azóta már 4x is elkészült, imádom. Gyors kérdés: az normális, hogy a tészta alja enyhén szappanos (mintha sok lenne a vaj), holott a széleinél gyönyörű omlósra sül? Van egy olyan érzésem, hogy ez a töltelék miatt van, de ha nem, várnám az ötleted, hogy mit ronthatok el. Hozzátenném még, több pitetészta receptet is kipróbáltam, de eddig a tiéd mindet veri. Válaszodat előre is köszönöm.

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2014-09-16 17:34

Kedves Csokipancsi!

Receptedet hala a Gasztro-cikknek most "fedeztem fel", es köszönettel eltettem. Hamarosan kiprobalasra kerül. Jol ertettem, hogy a hagymat vekonyan, nagy karikakra kell vagni?

Üdv: Marti

csokipancsi
csokipancsi / csokipancsi Thu, 2015-03-05 11:56

Kedves Marti!
Sajnálom a késői választ, azert remelem kipróbáltad a receptet! Igen, nagy karikakra vágtam vekonyan, de ha te máshogy szereted, nem rontasz el semmit!:)

Üdv: csokipancsi

Jucci
Jucci / Jucci Wed, 2011-08-24 10:24

Kedves Csokipancsi!
Ma megsütöttem nagy piteformába,és isteni finom lett!Köszönöm!

sütimorzsa
sütimorzsa Thu, 2011-06-02 22:29

Nagyon jó ez a recept, nem sokára ismét elkészítem. Én muffin sütőben sütöm. Ez jó megoldás annak, akinek nincs pite sütője!

csokipancsi
csokipancsi / csokipancsi Sun, 2011-01-09 15:17

kedves boju!
attól függ,milyen vékonyságúra nyújtod a tésztát. Ha ügyes vagy 8-10db biztosan kijön. Sok szerencsét!

boju
boju Sun, 2011-01-09 14:58

Szeretném megkérdezni, hogy ebből a kis formából kb hány db lesz? Előre is köszi a választ

csokipancsi
csokipancsi / csokipancsi Sun, 2011-01-09 15:16

kedves boju!
attól függ,milyen vékonyságúra nyújtod a tésztát. Ha ügyes vagy 8-10db biztosan kijön. Sok szerencsét!

csokipancsi
csokipancsi / csokipancsi Sun, 2011-01-09 15:15

kedves boju!
attól függ,milyen vékonyságúra nyújtod a tésztát. Ha ügyes vagy 8-10db biztosan kijön. Sok szerencsét!

bAbszalma
bAbszalma / bAbszalma Wed, 2011-01-05 13:57

Szia Pancsi! Az lenne a kérdésem, hogy milyen formát használtál? A sima szürke "gyerektorta-formát", aminek hullámos a széle, vagy kerámiából készültet? Sosem tudom, ezek miben sülnek át jól és em égnek meg. Köszi: szAlma

csokipancsi
csokipancsi / csokipancsi Wed, 2011-01-05 15:30

kedves szAlma!
hullámos szélű szilikonos formám van. Ha nem ilyened van,akkor lisztezd ki az alját:)
sok sikert,várom a beszálolód!

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2011-01-05 13:54

Szia Csokipancsi! Ez nagyon jó ötlet! Épp van itthon (talán még nem lejárt szavatosságú) krémsajtom, szóval szívesen megcsinálom magunknak. Nagy piteformában v. gyümölcstorta sütőformában hogy lehet elkészíteni? Üdv: Gabi

csokipancsi
csokipancsi / csokipancsi Wed, 2011-01-05 15:33

Kedves Gabriella!
egy nagy tészát gyúrsz,és nem válogatod külön a hozzávalókat, egyben betöltöd ugyanolyan sorrendben ahogy emlitettem.Biztosan nagyon finom lesz! Sok sikert hozzá:)
üdv csokipancsi

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2011-01-05 15:41

Szia Csokipancsi! Ezen most jót mosolyogtam... Val.szeg félreértettük egymást, mert én azt hittem, h. valahogyan el lehet készíteni a kis méretű pitét nagy formában is, és a kérdésem erre vonatkozott.
:-DDD Természetesen sejtettem, h. nagy méretű formában csakis nagy méretű pitét lehet sütni, de azt hittem, tudsz valami furmányosságot, aminek segítségével nagy formában kis pitét vagy képes sütni. Most nagyon szőkének gondolhatsz. :-DDD Sebaj, tényleg jót nevettem. Akkor marad a nagy pite, pedig nagyon tetszenek az ilyen kicsik, mint amilyet te is készítettél. Olyan kis helyes! Biztos fincsi lesz! Köszi a recit! Üdv: Gabi

csokipancsi
csokipancsi / csokipancsi Wed, 2011-01-05 15:45

Kedves Gabi!
igen,elég jól elbeszéltünk egymás mellett, furcsáltam a kérdést,de mostmár értem :-) nincs rá trükk, sajnos ilyenre nem jöttem még rá. Mini pite formát lehet kapni 100forintos boltokban,hipermarketekben fillérekért! Nekem csak 1 db van,szóval eltartott egy ideig amig kisütögettem az összeset:) de megérte! nagyban is ugyanolyan finom lehet:) sok sikert hozzá! üdv csokipancsi

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-01-05 13:40

Imádjuk az ilyen kosárkákat, úgyhogy ezt meg is sütöm. Köszi kedves Csokipancsi!

Beatrix567
Beatrix567 Wed, 2011-01-05 12:46

Istenien néz ki, biztos nagyon finom. Hétvégén meglepem a gyerekeimet. Köszi a receptet. :)

356
finomliszt 125 g
rétesliszt 125 g
vaj 125 g
1 kk
víz 4 ek
lila hagyma 1 közepes fej
tojás 3 db
sajt 15 dkg
krémsajt 8 dkg
sonka 5 dkg