Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémsajtos minipogácsa

Krémsajtos minipogácsa
Krémsajtos minipogácsa
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom egyik kedvenc pogácsája, így névnapjára, Zoltán napra ezt sütöttem neki. Nagyon gyorsan megvan, és mivel kicsik, a sütőben is hamar megsülnek.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukorral.
  2. A tészta hozzávalóihoz hozzáadjuk az élesztőt, és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy se túl lágy, se túl kemény ne legyen.
  3. Jól összedolgozzuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  5. Tojássárgával megkenjük.
  6. Megszórhatjuk reszelt sajttal és kömény- vagy szezámmaggal.
  7. Kicsit pihentetjük mielőtt a sütőbe tesszük. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 35 961
elküldve: 24
receptkönyvben: 589
elkészítve: 27/39
Facebookon megjelent: -

szakács

esztersilver

Mióta szakács: 2011.02.27.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

minipogácsa, apró pogi, krémsajtos pogácsa

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tritrek
Lajos / tritrek Sat, 2017-11-04 21:23

Először készítettem el, vajjal, nem margarinnal és picivel több liszt kellett bele (cca +1-2 EK) de olyan csodálatos tészája lett, hogy isteni volt vele dolgozni, tenyérrel nyújtható, nem ragad...
Készen is tökéletes, puha, könnyű, sajtos... nekem ez lesz "A sajtos minipogácsa" receptem...

Sütni tanulok
Sütni tanulok Thu, 2017-04-06 14:53

Kedves esztersilver, és többiek! Nagyon régi, több éves hozzászólások vannak, de hátha észreveszi valaki, hogy írok és segít. Megcsináltam. Nem lett puha, nem jött fel magasra, mint egy normál pogácsa, és egy nap alatt zacskóban is száraz, szinte fojtós lett. Instant élesztőt tudtunk venni, talán azért? Azt a tésztához kellett keverni. Légkeveréses sütés is tönkreteszi? Nagyon vajasnak, "zsírosnak érzem, pedig a recept szerint tettem bele. A krémsajtnak se az ízét, se a puhítását nem vette fel a tészta :( Kb. egy kis pohár tejföl ment bele, hogy kezelhető massza legyen, igaz 12%-os, mert az volt itthon. Szóval nagyon letörtem, még jó, hogy nem vendégeknek sütöttem, de a gyerekek és a saját csalódásom pont elég volt a nagy lelkesedés után. :(

tritrek
Lajos / tritrek Sat, 2017-11-04 21:21

Az ilyenbe szerintem nem jó a száraz élesztő, től kis massza lesz belőle és főleg légkeveréssel előbb kiszárad, mintsem meg tudna kelni.

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-02-08 19:52

Szia anyanéna,
bocsi h belekotyogok, a tulaj helyett, de már irtó sokszor megsütöttem ezt a pogácsát:) A tetejére kell a reszelt sajt. Nagyon finom, a többi sajtos pogi receptjét lecseréltem erre. Állj neki bátran:) Szép hétvégét, Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-02-08 20:05

Biztos nem rontja el. De a 2 db. tömlős sajttól is fincsi sajtos lesz. Én lennék olyan bátor és kipróbálnám:) Jahh még annyit, mivel a magokat nem szeretjük, azt lehagytam róla. Helyette bőven megszórtam sajttal...De ez már egyéni ízlés:)

anyanéna
anyanéna / anyanéna Sat, 2013-02-09 15:27

Nagyon bátor leszek!! :)

Éppen most lettem készen a Tejszínkrémes citromtortával.
Hát, csak ajánlani tudom, finom, savanykásan édesen krémes a krém.:)
Minden jót kívánok!!
Szia

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-02-09 15:39

Legyél is:) Citromtortát megnéztem...háááááááááááát maradok a sajátomnál, ha van kedved lesd meg:) Szép, pihenős hétvégét:)

zafirov
zafirov Mon, 2012-10-08 20:03

Már korábban is készítettem krémsajtos pogit, de az a nyomába sem érhet ennek a receptnek. Ez valami nagyon, nagyon fincsi. Már egy pár napja szemeztem a két árva füstölt ízű krémsajttal és ötletem sem volt, hogy mit készítsek belőle, szerencsére jókor jött ez a recept, mondjuk én még plusszban tettem a füstölt krémsajt mellé egy kis karaván reszelt sajtot is és a tetejére is az került. A végeredmény valami csodás. Másnap is isteni fincsi puha:-) Ezer köszönet érte.

Kitti008
Konyhatündérke / Kitti008 Wed, 2012-08-29 21:28

Kedves Eszter! Ez a recept isteni!! .. nagyoon finom lett, és 61 darab pogácsa készült belőle. Annyit változtattam, hogy sonkás krémsajtot tettem bele, és a tetejét reszelt sajttal szórtam be. Mindenki nagyon oda van érte. Jövő héten újra sütöm! Köszönöm a receptet!

Enda
Enda Sat, 2012-06-16 11:17

Kedves Eszter,
a pogácsád megunhatatlanul nagggggggggggggggyon finoooooooom:) Kár volt fél adaggal kezdenem, én a naiv azt hittem, hogy a kb. 47 db. elég lesz, de tévedtem. A családom újrázást kért. Kezdhetem elölről:) Mivel iszonyat gyorsan készen van, beadtam a derekam:) Recept elmentve:) Jaaaaaaaa, a férjem lelkesen pakolgatta a tepsibe a kész pogikat, segített, mert hogy ezzel is előbb lesz kész a 2. adag..:DD
Köszönöm, szép napot Neked:)

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Tue, 2012-05-29 13:30

Köszi a receptet! Nagyon egyszerű elkészíteni és isteni finom. A pogik állaga pedig puha. Máskor is megcsinálom!

sz.andus
málna / sz.andus Wed, 2012-05-02 17:23

Kedves Eszter!
Kipróbáltam, és ÓRIÁSI sikere volt! Nagyon köszönöm, hogy felraktad! :)
Üdv.
Andi

guricskati
guricskati Sun, 2012-04-08 15:40

Hamar kész lett, finom lett! Már több pogi receptet kipróbáltam, ez sikerült a legjobban.Gyakori vendég lesz a konyhámban.Köszi :))

rya40
rya40 Sun, 2012-04-01 10:54

Sziasztok!Én is megcsináltam,bár,csak fél adagból.Nagyon jó lett!:)Nekem nem kellett bele tejföl,úgy is jó állagú lett a tészta.Ma vendégeket várunk és most a teljes adagot készítem.Köszi a receptet!

esztersilver
esztersilver / esztersilver Mon, 2012-03-19 12:42

Kedves Döme-Ádám,
nekem kb. 2-3 evőkanál tejföltől állt össze a tészta(ez házi tejföl volt,boltiból 4evőkanál kellett),azt látni fogod mennyi kell hozzá,de kezdd úgy hogy előbb kevesebb tejfölt raksz hozzá,a hozzávalókat pedig javítom mert kihagytam a tejfölt.
Eszti

Döme-Ádám
Döme-Ádám Wed, 2012-03-21 15:22

Kedves Eszti!
Köszönöm a gyors válaszod!
Tegnap el is készítettem a minipogikat, nagyon jó állagú tésztája van és finom! Fél adagból nekem 58 db pogácsa lett.
Mivel a receptből nem derült ki számomra egyértelműen, hogy a reszelt sajt a tésztába kell vagy a tetejére, én belegyúrtam, s végül szezámmaggal szórtam meg. Legközelebb biztos kipróbálom füstölt sajttal is!
Szép napot!
Ildi

Döme-Ádám
Döme-Ádám Mon, 2012-03-19 12:29

Tetszik a recept, szeretném elkészíteni. De kb. mennyi tejföl kell hozzá? ....A hozzávalók közt nem is szerepel...
Válaszodat köszönöm!

almamag
almamag Mon, 2012-03-19 08:06

Tetszik! Se kelesztés, se hajtogatás. Szuper. Köszönöm! Üdv. Ili

szaboadel
szaboadel Mon, 2012-03-19 06:56

Köszi a receptet, még ma ki fogom próbálni.
Üdv.,minden jót: Adél

palice
palice / palice Sun, 2012-03-18 22:03

Szia k.eszter!
Mennyi grammban a 2 db tomlos kremsajt? Koszike! :)
Udv,Alice.

997
finomliszt 60 dkg
margarin 25 dkg
tömlős krémsajt 20 dkg
friss élesztő 3 dkg
tej 1.5 dl
tejföl 2 ek
trappista sajt 10 dkg
szezámmag 1 ek
0 ízlés szerint
tojássárgája 1 db