Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémsajtos töltött kifli

Krémsajtos töltött kifli
Krémsajtos töltött kifli
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Melegen az igazi! Ízlés szerint kicsit több, plusz egy csomag krémsajttal is készíthetjük.


hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés tejjel felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Hozzátesszük a tészta többi alkotójához (liszt, tojássárgája, tej, só), összegyúrjuk. Az olajat a végén adjuk hozzá, fokozatosan.
  3. Állni hagyjuk a tésztát 5 percig, addig lereszeljük a füstölt sajtot.
  4. A tésztát 4 részre osztjuk, 1-1 részt kinyújtunk vékony kerekre.
  5. Minden részre felkenünk egy fél csomag Camping sajtot, megszórjuk reszelt sajttal.
  6. A részeket 12 cikkre vágjuk, egyenként feltekerjük (kívülről indítva), és sütőpapírra helyezzük.
  7. Megkenjük tojásfehérjével a kifliket, és meghintjük a szezámmagal. Előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 37 091
elküldve: 6
receptkönyvben: 755
elkészítve: 22/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Sabrang

Mióta szakács: 2010.08.04.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos kifli, kétsajtos kifli, füstölt sajtos kifli, olívaolajjal gyúrt kifli, szezámmagos-sajtos kifli, sajtos kifli krémsajttal töltve

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gaalsophi
gaalsophi Mon, 2017-02-20 09:59

Tegnap sütöttem meg, én olaj helyett vajat használtam hozzá. Kovászt nem készítettem, csak felfuttattam az élesztőt cukros tejben. Tölteléknek olivabogyót és feta sajtot használtam. Isteni lett:) Jó kis tészta, könnyű vele dolgozni, köszönöm a receptet!

Hófehérke
Hófehérke / Hófehérke Sat, 2014-05-24 09:00

A legfinomabb kifli a világon! A családom, a barátok, kollegák, mindenki ezt követeli rajtam minden családi és baráti rendezvényen... évek óta. Frissen és aznap a legfinomabb... de ha véletlen a dupla adagból két kifli megmarad másnapra, akkor sem kell aggódni, hogy mi lesz vele! :-) Nálunk a kiskifli a menő, így én 16 cikkre szoktam vágni, és sokszor tarját, vagy bacont is teszek bele. Kb. egymilliószor elkészítettem! Mindenkinek nagyon ajánlom! Nagyon finom! :-) Ja, és nagyon könnyen összeáll a tésztája! :-)

bellerreni
bellerreni Wed, 2013-09-04 14:20

Kedves Sabrang!

Szeretném megköszönni ezt a tuti finom kis receptet. Megsütöttem és már a negyede elfogyott kb 20 perc alatt pedig csak ketten vagyunk itthon a 10 hónaposommal. :) Szerinted működik a dolog sima olajjal is, mert az utolsó dl olivaolajamat tettem bele a mostaniba de gyanítom, hogy holnap újabb adagot kell sütnöm :)

Köszi mégegyszer.

Reni

Ancsa131
Ancsa131 Tue, 2013-06-25 15:11

Kedves Sabrang!

Már évek óta sütöm ezt a finom receptet, azonban csak most nyílik alkalmam megköszönni Neked! (Most regisztráltam csak az oldalon..)

Hihetetlenül jó, használható és nem utolsó sorban gyors az alaptészta, amit sokféleképpen lehet variálni. Én a virslis kiflit rendszerint ezzel a tésztával készítem. Sőt, só nélkül, cukor hozzáadásával már buktát is sütöttem ezzel, lekvárral vagy túróval töltve. De a variációk sorának csak a fantáziánk szab határt! ;)

A magam és családom nevében is nagyon szépen köszönöm a recept feltötését! :)

Hófehérke
Hófehérke / Hófehérke Sun, 2012-07-01 14:43

Kedves Sabrang!
Egy szóval tudom csak illetni a kifliket: Szuper! Gyors, egyszerű és isteni finom! Egy kis tarjával is nagyon jó! :-)))
Üdv, Hófehérke

annabelluska
annabelluska Sat, 2012-01-21 17:33

Sziasztok! Jól értem 48 db kiflim lesz?? Készülök megsütni, majd beszámolok.
Üdv Bella

Sabrang
Sabrang / Sabrang Fri, 2011-07-22 18:50

Kedves Jucuska!
Örülök, hogy ízlett, jól hangzik a bacon változat, lehet én is kipróbálom ;)

jucuska81
jucuska81 Tue, 2011-07-19 13:44

Kedves Sabrang!
Ma elkészítettem, és nagyon finom lett. Én egy csomag szárított élesztőt használtam hozzá. Egy kicsit féltem hogy az olaj sok lesz és majd tocsogni fog benne a tészta sütésnél. De nem. Nagyon jó lett. Sőt én nem is olivaolajjal, hanem sima napraforgóolajjal készítettem. Legközlebb lehet teszek bele egy kis bacon szalonnát is:)
Köszönöm a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-01 09:59

Nagyon gyorsan elkészíthető és rettenetesen finom

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-12-20 15:00

Szia,
Az 1 cs. élesztő az az 5dkgos élesztőt jelenti vagy a zacskósat? Ezt tervezem karácsonyi sósnak a nagycsaládnak, ezért tökéletesnek kell lennie:)

Sabrang
Sabrang / Sabrang Sat, 2010-11-13 17:08

Kedves kiscsibe!

az élesztő miatt nem kell tovább pihenni hagyni a tésztát, elég a pár perc. Szárított élesztővel nem próbáltam, de gondolom elég 1zacskó, így a tejet el lehet hagyni.
üdv.

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Mon, 2010-10-25 11:44

Kedves Sabrang6 vagy bárki!

Mivel van élesztő a tésztába, nem kell több ideig hagyni pihenni (meleg vagy hideg helyen kell hagyni)?

Esetleg meg tudod mondani, vagy bárki aki már használt, hogy ha szárított élesztőt használok, akkor abból mennyi kell??(1 csomag normál helyett)
És hogy akkor az a pici tej amit a rendes élesztőhöz használsz, kell e bele vagy nem??!!!

uborkafa
uborkafa Tue, 2010-08-10 11:17

Kedves Sabrang!

Nagyon gusztusos a sütid, biztosan ki fogom próbálni!

Üdvözlettel

uborkafa

584
finomliszt 50 dkg
olívaolaj 1 dl
tojás 2 db
élesztő 5 dkg
tej 2.5 dl
1 kk
tömlős krémsajt 200 g
füstölt sajt 25 dkg
szezámmag 10 dkg