Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémtorta Giovanna konyhájából

Krémtorta Giovanna konyhájából
Krémtorta Giovanna konyhájából
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szonja alig múlt két hónapos, mikor elérkezett anyósomék negyvenedik házassági évfordulója. Szinte minden családi eseményre én sütöm a tortát, de eddig nem volt mellettem egy pindur babóca... Kis szervezéssel így igazából két nap alatt készült el, az amúgy egy órás torta:)) A csokidíszeket csináltam meg előző nap, a piskótát este, másnap reggel, illetve a napközbeni "alvásidők" alatt kész lett a krém, a végén a habzsákos krémnyomogatás és csokidíszes díszítés. Mindenkinek nagyon ízlett!:)

Megjegyzés: 18 cm átmérőjű sütőben készült a piskóta!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Csokidíszítéshez

ajánlat

Ünnepekre, szülinapokra, évfordulókra, vagy egyszerűen "csak úgy"..:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a fehérjékből kemény habot verünk, majd ehhez hozzáadjuk előbb a cukrot, majd a tojássárgáját, és krémesre keverjük robotgéppel. A végén a sütőporos lisztet fakanállal forgatjuk bele.
  2. 180 fokon, légkeveréses módon, 40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  3. A krémhez a lisztet egy főzőedényben összekeverjük 4 ek cukorral, felöntjük a tejjel, és lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle. Hozzáadjuk a pudingport, a vaníliás cukrot is, folyamatos kevergetés mellett, majd félrehúzzuk a tűzről, hagyjuk hűlni, de néha keverünk rajta egyet, hogy ne bőrösödjön.
  4. A maradék cukrot habosra keverjük a margarinnal és a vanília aromával, ha kész, a kihűlt krémmel összekeverjük.
  5. A csokidíszhez a tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, kivágott sarkú zacskóba töltjük, sütőpapírra tetszőleges formákat rajzolunk, majd a hűtőben "készre" hűtjük. Ha visszakeményedett, a tortát díszíthetjük vele.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 18 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 167
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Giovanna

Mióta szakács: 2013.03.24.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hamis orosz krémtorta, vanília torta, szülinapi krémtorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

640
tojás 4 db
cukor 4 púpozott ek
finomliszt 4 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 2 kk
finomliszt 4 csapott ek
tej 5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
vaníliaaroma 5 csepp
vaníliás pudingpor 2 teáskanál
margarin 15 dkg
cukor 20 dkg
tortabevonó 10 dkg