Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémtúrós pingui

Krémtúrós pingui
Krémtúrós pingui
68 perc / előkészület: 40 perc főzés: 8 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Névnapra készítettem el ezt a sütit, azóta is nyaggatnak érte....:-)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A túrós krémhez

A csokis réteghez

A mázhoz

ajánlat

Édes-krémes-csokis...... ünnepi süti :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tésztához: a tojások fehérjét 2 ek cukorral kemény habbá verjük. Tojássárgákat a megmaradt 8 ek cukorral és a vaníliás cukorral, a vízzel és az olajjal kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd finoman hozzákeverjük a felvert habot.
  2. A tészta felét sütőpapírral kibélelt lapos tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (hamar megvan).
  3. A maradék tésztába elkeverjük a 2 ek kakaót és ezt is megsütjük.
  4. Krém: a lehűtött Hulalát felverjük, a túróban elkeverjük a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a mézet.
  5. Elkészítjük a zselatint, és langyosan hozzákeverjük a tejszínhez, majd hozzákeverjük az ízesített túrót.
  6. Csokis réteg: edényben margarint olvasztunk, beletördeljük a csokit, hozzáadjuk a tejet és a kakaót. Kevergetve felfőzzük.
  7. Összeállítás: egy magasabb falú tepsi aljára tesszük a kakaós tésztát, erre simítjuk a krém felét. Ráöntjük a folyékony csokit. Fél órát hideg helyen kihűtjük. Ezután a maradék krémet rákenjük.
  8. A tetéje rakjuk a fehér tésztát. Bevonjuk a mázzal (csokis réteg elkészítésével azonos, a végén átkeverve pár csepp rumaromával/rummal).
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x33 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 39 809
elküldve: 32
receptkönyvben: 886
elkészítve: 9/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrókrémes süti, csokis-túrós szelet

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KovácsHajni
KovácsHajni Wed, 2012-09-19 13:34

Kedves Jolán!

Meg szeretném sütni ezt a süteményt, de nekem nem egyértelmű a zselatin. Van az étkezési zselatin (25 gr-os kiszerelés), és van a 10 gr-os kiszerelésű. Melyik kell? És mennyi folyadékkal?

szuszi
Jolán / szuszi Thu, 2012-09-20 15:50

Kedves Hajni !
Ez a kis csomagos zselatin a 10 grammos. Általában van leírás a kis tasakon...most nekem nincs, de szerintem kb 1 dl folyadék kell hozzá.
üdv
Jolán

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2012-04-16 10:31

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.04.15. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

fickany
fickany Sat, 2012-02-11 16:22

Finom, tuti sütemény ! Én középre raktam a második tésztalapot, majd arra ment a krém, csoki, arányosabban oszlik el a tészta - krém mennyisége...

szuszi
Jolán / szuszi Sat, 2012-02-11 18:44

Hát ez tényleg jó ötlet, és még talán kultúráltabban is "ehető" :-) Örülök, hogy ízlik!
üdv Jolán

fzizu
fzizu / fzizu Wed, 2011-12-28 20:15

Üdv!
A zselatint a felvert Hulalában kell elkeverni?Köszi a választ!

szuszi
Jolán / szuszi Wed, 2011-12-28 19:20

Kedves Zsuzsa !
Gördíts.....Kicsit hosszasan taglaltam a receptet :-) Tésztához valók....Túrós krémhez...Csokis réteghez...Mázhoz :-)
Én is jártam már így....
üdv Jolán

Pozsár Zsuzsa
Pozsár Zsuzsa Wed, 2011-12-28 18:31

Kedves Jolán!
Ott vannak! A tésztához és a krémhez valók. Akadékoskodónak tűnök? Vagy más receptet nézek?
Azért köszönöm a választ. Zsuzsa

Pozsár Zsuzsa
Pozsár Zsuzsa Wed, 2011-12-28 17:38

Üdv!)
Finomnak látszik... A csokis réteg hozzávalói hiányoznak. Mennyi csoki, mennyi tej, mennyi margarin, mennyi kakaó?
Ha válaszol valaki, köszönöm. Zsuzsa

1076
tojás 8 db
víz 4 ek
finomliszt 12 evőkanál
cukor 10 ek
napraforgó olaj 1 dl
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
növényi habtejszín 500 ml
tehéntúró 500 g
vaníliás cukor 2 csomag
méz 4 ek
citromhéj 1 citromból nyert
zselatin 10 g
étcsokoládé 10 dkg
margarin 3 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 kk
tej 0.5 dl
csokoládé 10 dkg
margarin 3 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 kk
tej 0.5 dl